'Samenwerking met gezamenlijk streven'

alblasserdam • Dijkversterking en de bouw van een nieuwe wijk op de locatie Mercon Kloos in Alblasserdam gaan hand in hand, als het ligt aan de vier betrokken partijen die donderdag daarover afspraken hebben gemaakt.

Directeur/eigenaar Jaco Poldervaart ondertekende namens Whoonapart de overeenkomst en vertrouwt op een goed geïntegreerd resultaat. "Mooi dat ons 'samen doen' traject van de gehele Mercon Kloos ontwikkeling ook in de opgave van de dijkversterking kan worden doorgetrokken. Een unieke samenwerking met als gezamenlijk streven een win winsituatie en een beter resultaat."
Goos den Hartog maakt zich als heemraad van Waterschap Rivierenland sterk voor initiatieven met maatschappelijke synergievoordelen. "We investeren in onderzoek naar de haalbaarheid van dit initiatief om met elkaar vast te kunnen stellen hoe we die synergievoordelen het beste kunnen benutten."
Wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam is overtuigd van de meerwaarde van een integrale aanpak. "Als het daadwerkelijk lukt om de dijkversterking te integreren in de plannen, zullen omwonenden veel minder overlast ervaren en zal het plan nog beter aansluiten op de omgeving. Dit maakt deze verkenning zeer de moeite waard."
De komende tijd wordt verkend of een gecombineerde aanpak een positief resultaat oplevert. Dat is nog geen gelopen race. De komende tijd passeren de plussen en minnen de revue. De vier partijen hebben het streven in juli van dit jaar de balans op te maken. Mercon Kloos is een voormalig scheepsbouw en -reparatiebedrijf. De gebouwen staan al ruim tien jaar leeg. Ontwikkelaar Whoonapart wil op het terrein woningbouw, een hotel en een museum realiseren.


Fractieoverleg Doe Mee! in Kinderdijk

kinderdijk • Doe Mee! houdt op maandag 18 maart vanaf 19.30 uur weer een open fractieoverleg, ditmaal in de Klok aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk. Het fractieoverleg is een voorbereiding op de eerstvolgende raadsvergadering. Alle inwoners mogen aanschuiven aan de fractietafel, ook niet-leden van de partij. Meer info: www.doemeemolenlanden.nl.