Afbeelding
Foto:

Belangrijke zege Klipperstars

nieuw-lekkerland • De basketballers van Klipperstars U20 hebben zaterdag met 46-53 gewonnen van en bij New Stars uit Nieuwegein.

Aan het begin van de wedstrijd leek het geen simpele klus te gaan worden voor de Lekkerlanders, die thuis met 1 punt verschil van New Stars verloren had. De ploeg had veel moeite met het opbouwen van de aanvallen en Klipperstars liet zich vooral meeslepen met het aanvalstempo van New Stars. Het ging dus beide kanten erg snel maar ook aan beide kanten onzorgvuldig. Het eerste kwart werd in een licht voordeel afgesloten: 13-14.

Het 2e en 3e kwart gaven min of meer hetzelfde beeld. Na een periodestand van 40-39 in het voordeel van New Stars pakte Klipperstars pas in het 4e kwart door. De spelers leken gebrand op revanche van de eerste wedstrijd en leken ook nieuwe energie te hebben gekregen van een op het oog zware blessure van een medespelers die plaatsvond aan het einde van het 3e kwart. Van 40-39 liep de stand in één keer naar 42-50. Dat kwam New Stars niet meer te boven.