Papendrecht-Altena
Papendrecht-Altena Foto: Richard van Hoek

Papendrecht verstevigt tweede plek in 2F

Papendrecht • Papendrecht heeft zaterdag prima zaken gedaan. Zelf won de ploeg van trainer Johan Sturres met 2-0 van Altena, terwijl de titelconcurrenten Roda Boys (gelijkspel) en Pelikaan (verlies) punten lieten liggen.

Van goed voetbal was nauwelijks sprake op het door een stevige storm geteisterde sportpark Slobbengors. Dat leidde tot een eerste helft zonder noemenswaardige scoringskansen. Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld. Papendrecht kwam beter in het spel en vertaalde dat via een fraaie treffer van Jay Luciano in de 48e minuut. De rappe aanvaller vormde het doeltreffende eindstation na een vlotte combinatie in het strafschopgebied. De goal had een fatale uitwerking op het zelfvertrouwen van de gasten, zo bleek in het verdere verloop van de wedstrijd. Uiteindelijk was het invaller Justin Beemsterboer die Papendrecht op assist van Jay Luciano naar de verdiende 2-0 schoot. Met de driepunter verstevigde Papendrecht zijn tweede plek achter Nivo Sparta.