Tai Chi lessen voor senioren

alblasserdam • In het Participand aan de Lelstraat 2 in Alblasserdam worden elke woensdag van 20.00 tot 21.00 uur Tai Chi lessen gegeven voor ouderen en senioren. De gezondheidsvoordelen zijn niet beperkt tot enkel ouderen met chronische gezondheidsproblemen. Voor meer informatie: 06-21152537.


Grote schoonmaak in Alblasserwaard

regio • Diverse hengelsportverenigingen en de wildbeheereenheden in de Alblasserwaard doen op zaterdag 16 maart weer mee aan de jaarlijkse landelijke natuurschoonmaakdag.

De actie wordt gehouden om de terreinen en watergangen binnen de Alblasserwaard voor zover mogelijk te ontdoen van het aldaar terechtgekomen zwerfafval. Vrijwilligers van verenigingen en schooljeugd doet eraan mee. Daarnaast kan iedere belangstellende zich melden om mee te helpen. Dit kan 's morgens om 08.00 uur bij café Boerenklaas te Brandwijk, De Stigt in Giessenburg en nabij de ijsbaan te Alblasserdam. De schoonmaakactie duurt tot ongeveer 13.00 uur. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van het Waterschap Rivierenland, Reinigingsdienst Waardlanden en de gemeenten Papendrecht Alblasserdam.

Verzamelplaatsen van containers met vuil zijn nabij café Het Raadhuis te Goudriaan, de brug langs de Ammersekade te Groot Ammers, langs de Doetseweg tegenover De Groot en langs de Smoutjesvliet, de Polderweg West te Molenaarsgraaf, langs de Graafstroom nabij de Nieuwe Zijdebrug te Oud-Alblas en nabij kanocentrum Vinkenwaard te Alblasserdam.


Informatieavond 'Lief & Leed straat'

alblasserdam • Op donderdag 21 maart organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een informatieavond over de 'Lief & Leed straat', een nieuwe aanpak waarbij buren worden gestimuleerd om nog meer naar elkaar om te kijken.

In 'Lief & Leed straten' houden bewoners een oogje in het zeil, bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan (alleenstaande) ouderen. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Door 'Lief & Leed straten' te introduceren, worden bewoners gestimuleerd onderlinge contacten te verbeteren.
'Lief & Leed straten' zijn straten waarin mensen zich bewust inzetten om naar elkaar om te zien. In het kort betekent het dat buren (meer) naar elkaar omkijken door bijvoorbeeld een bosje bloemen te brengen bij een buur die uit het ziekenhuis komt of een kraamcadeautje te geven als er een kindje in de straat is geboren. Voor deze kleine attenties stelt de SWA jaarlijks een 'Lief & Leed' potje beschikbaar.
Belangstellenden die meer willen weten over Lief & Leed straten zijn van harte welkom op de informatieavond die op 21 maart zal plaatsvinden bij de SWA aan het Cortgene 20 te Alblasserdam. Aanvang is om 19:30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Opgeven voor deze avond of meer informatie opvragen kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

"Er zijn inmiddels vijf straten in Alblasserdam actief van start gegaan en we hebben nog een aantal aanmeldingen, dus het loopt goed", laat Marja Meijers van de SWA weten. "We willen minimaal tien straten hebben die actief meedoen."