• Dick de Man.
• Dick de Man. Foto: Geurt Mouthaan

Dick de Man gastheer Jumbo Meent

papendrecht • Met Dick de Man heeft supermarkt Jumbo De Meent in Papendrecht sinds vorige week een nieuwe filiaalhouder. Of beter gezegd gastheer, want zo wil De Man de klanten ontvangen.

Daarmee krijgt de winkel in de Meentpassage een ervaren 'man aan het roer'. Dick de Man (getrouwd, vier kinderen) heeft zijn sporen in de supermarktwereld al ruimschoots verdiend. Hij begon ooit als ambachtelijk slager, maakte de overstap naar de supermarkt en is voordat hij naar Papendrecht kwam al op diverse plaatsen in ons land filiaalhouder van Jumbo geweest. "Onder meer in Noord-Brabant en Rotterdam", knikt hij. "Als slager werkte ik trouwens ook in de Meent, dus de cirkel is nu rond."

Uitdaging

Hij volgt Robert Drosterij op. "Enige tijd geleden werd ik benaderd met de vraag om ik naar Jumbo De Meent wilde gaan. Een uitdaging die ik graag aanga. Het is goed voor een supermarkt dat er regelmatig een nieuw iemand de leiding krijgt, om met een frisse blik aan de slag te gaan. Wat mij in Papendrecht trekt is het dorpse karakter. Het elkaar kennen, de directe contacten met de klanten, daar geniet ik van. Ik houd er ook van om zoveel mogelijk op de werkvloer te zijn."

Rode draad daarbij is, zoals gezegd, het gastheer zijn voor de klanten. "Dat heeft mijn passie. Voor ons staat de band met de lokale samenleving voorop. En hoe je daar invulling aan geeft? Door klaar te staan voor klanten en meer dan honderd procent service te verlenen, maar ook door Papendrechtse verenigingen en activiteiten te ondersteunen. Zelf ben ik een groot liefhebber van wielrennen, dus ik vind het ook prachtig dat we hoofdsponsor zijn van de wielerronde van Papendrecht. Maar ook andere initiatieven ondersteunen we graag. Die verbinding leggen, dat zit in het DNA van de Jumbo."

Samenwerking

Overigens komt Dick de Man in Papendrecht een bekend gezicht tegen: Ernst Venderbos, filiaalmanager van Jumbo Westpolder, eveneens in Papendrecht. "We hebben jarenlang samengewerkt in de Jumbo in Barendrecht. Hij is degene die me het zetje heeft gegeven om de stap naar filiaalmanager te zetten."

Het is een bijzondere situatie: twee Jumbo's in één plaats. Maar De Man en Venderbos zien dat juist als een meerwaarde. "Wij versterken elkaar, stemmen lokale acties op elkaar af. De klanten van Westpolder komen ook in de Meentpassage. Wij zien uit naar een goede samenwerking. Het belangrijkste is dat mensen bij de Jumbo boodschappen doen, ongeachte welke vestiging."


Geurt Mouthaan