donderdag 7 maart

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 7 maart van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden, met onder andere gezellig creatief aan de slag met lappen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Martijn Koning, Koning van de Dieren, in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Martijn Koning komt op donderdag 7 maart naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Martijn is Koning Van De Dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol, maar nog nooit zoals in dit programma. Entree bedraagt €20,55/€19,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 8 maart

Kinderdisco in Suppord
19:00, Papendrecht, Suppord. In het nieuwe onderkomen van Jeugd & Jongerenwerk Suppord aan de Boeieraak 1 in Papendrecht wordt op vrijdag 8 maart van 19.00 tot 21.00 uur kinderdisco gehouden voor Papendrechtse kinderen van zes tot twaalf jaar.
De vaste dj's Kristian en Yaro draaien de muziek en er worden tijdens de disco leuke spelletjes gedaan (zoals danswedstrijd en limbo). Kinderen kunnen tijdens de disco iets te drinken en te snoepen kopen. De entree bedraagt 2 euro per kind. Het is de bedoeling dat ouders/verzorgers kun kinderen binnen brengen en ophalen.

Wijnproeverij voor Mozambique in Landvast
20:00, Alblasserdam, Landvast. Novo Rebento organiseert op vrijdag 8 maart in samenwerking met Israëlwijn een unieke proeverij in Landvast in Alblasserdam. Het thema is 'Wijn & de Bijbel'. Het evenement duurt van 20.00 tot 22.00 uur in Landvast. Voor de proeverij is een uniek aanbod van Israëlwijnen geselecteerd die rechtstreeks afkomstig zijn uit de omgeving van Jeruzalem, Bethlehem en het Karmel gebergte. Op de feestelijke locatie Landvast kunnen deze wijnen worden geproefd onder het genot van diverse kazen en hapjes. Sprekers zijn Wiebe van Horssen (missionair werker voor Novo Rebento) en Robert van Gurp (vinoloog van Israëlwijn). Aanmelden is verplicht en kan via wijnproeverij@novorebento.nl. Voor de toegang wordt een gift van minimaal 12,50 euro per persoon gevraagd. Minimum leeftijd is 18 jaar. De winst komt volledig ten goede aan de projecten van Novo Rebento in Mozambique.
Meer informatie: www.novorebento.nl.

Charley, de komische musical in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Charley, de komische musical wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart vanaf 20.15 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Jon van Eerd schittert in de nieuwe komische musical Charley. De musical is een moderne bewerking van de Britse komedie De Tante van Charlie. Charley is het verhaal van twee verliefde studenten alles op alles zetten om elkaar te ontmoeten. Het resultaat is een diner scène die helemaal uit de hand loopt. Een zes man sterk orkest tekent voor de muzikale begeleiding. Entree: €36,- / €34,45. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 9 maart

Vrouwenontbijt op zaterdag 9 maart in Nieuw-Lekkerland
09:00, Nieuw-Lekkerland, Ontmoetingskerk. In de Ontmoetingskerk aan de Lekdijk 219 in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 9 maart voor de twaalfde keer het jaarlijkse vrouwenontbijt georganiseerd door de werkgroep ontmoeting met vrouwen van Keerpunt.
Tijdens deze ochtend is er een uitgebreid ontbijt en zal Elsa Waljaard spreken naar aanleiding van het thema 'Leren leven in het nu'. De ochtend begint om 09.00 uur en zal rond 11.30 uur worden afgesloten. Er is geen kinderoppas.
In de hal wordt wel een markt gehouden met onder andere verkoop van fotokaarten, handwerkartikelen en crea-artikelen. Kaartverkoop is van 14 februari tot en met 7 maart à 5 euro bij de Primera en boekwinkel De Parel in Nieuw-Lekkerland. Voor meer informatie: 0184-685635.

Verzamelbeurs
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan De Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 9 maart van 12.00 tot 15.00 uur weer de maandelijkse verzamelbeurs gehouden.
Deze verzamelbeurs wordt bezocht door verzamelaars van onder meer postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes en munten en dergelijke. Maandelijks worden ook verzamelingen te koop aangeboden afkomstig uit zolderopruimingen. Wie een verzameling aan wil bieden, kan contact opnemen met de organisatie via 078-6156814.

Benefietconcert voor stichting Als Kanker Je Raakt
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zaterdag 9 maart een benefietconcert gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de stichting Als kanker je raakt (www.alskankerjeraakt.nl). Medewerkenden aan dit concert zijn christelijk gemengd koor Deo Cantemus uit Rotterdam, het christelijk Krimpens Mannenkoor (beiden o.l.v. Hans van Blijderveen), Annelies Schep (sopraan), André de Jager (orgel), Kees de Bruin (piano) en Jolanda den Houter (hobo). Toegangsprijzen: 8 euro, inclusief consumptie in de pauze, kinderen t/m 12 jaar 4 euro (ook inclusief consumptie in de pauze). Toegangsbewijzen: online via www.alskankerjeraaktwebshop.nl, bij Sjaloom Christelijke Boeken & Muziek, Veerpromenade 18, 3353 HG Papendrecht, bij Christelijke Boekhandel De Schuilplaats, Plantageweg 13a, 2951 GN Alblasserdam en via de koorleden.

Zangavond Urker mannenkoor Eiland Urk
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Comité Woord en Daad Alblasserdam organiseert op zaterdag 9 maart een zangavond in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam. Op deze avond zingt het christelijk mannenkoor Eiland Urk. Het orgel wordt bespeeld door Hendrik van Veen en de piano door Hugo van der Meij. De kaarten zijn te koop via de site www.eilandurk.nl en indien voorradig zijn de kaarten ook nog te koop aan de kerk. De entree bedraagt voor volwassenen 8,50 euro; kinderen tot 12 jaar mogen voor 5 euro naar binnen. Er zal een collecte gehouden worden voor het project werkgelegenheid voor jongeren in Sri Lanka. De kerk is open om 19.00 uur. De aanvang is 19.30 uur.

Optreden van Apollo in Het Carillon in Nieuw-Lekkerland
20:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. Koninklijke Fanfare Apollo uit Nieuw-Lekkerland verzorgt op zaterdag 9 maart in Het Carillon in Nieuw-Lekkerland een voorjaarsoptreden waarbij alle onderdelen van de vereniging te beluisteren zijn. Zie elders op deze pagina voor meer info.

Charley, de komische musical in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Charley, de komische musical wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart vanaf 20.15 uur uitgevoerd in Theater De Willem. Zie de info hierboven over Charley.

zondag 10 maart

Aangepaste dienst in Elimkerk
10:00, Papendrecht, Elimkerk. Op zondag 10 maart zal er in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan te Papendrecht een aangepaste kerkdienst worden gehouden, waar onder andere mensen met een verstandelijke beperking voor worden uitgenodigd. Het thema van de dienst is Liefde-Blijdschap-Vrede. Voor vervoer kan gebeld worden met Mineke Vermeulen via 078-6427383.

Prikkelarme kerkdienst in de Ontmoetingskerk
12:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. Op zondag 10 maart van 12.00 tot 12.30 uur vindt in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam weer een prikkelarme kerkdienst plaats. Het thema van de dienst is 'Wie denk jij dat ik ben?'. De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels. Een mailtje voor aanmelding of meer informatie kan gestuurd worden naar ervliegenthart@gmail.com.

Eén voor één dienst over 'Max is lief'
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 te Papendrecht wordt op zondag 10 maart vanaf 12.59 weer een één voor één dienst gehouden. Thema is 'Max is lief'.