• Archiefbeeld van een vorige Lentemarkt van de Rehobothkerk in Nieuw-Lekkerland.
• Archiefbeeld van een vorige Lentemarkt van de Rehobothkerk in Nieuw-Lekkerland. Foto:

Hennepkwekerij in kelder onder tuin

papendrecht • De politie heeft op woensdag 20 februari twee mannen van 21 en 43 jaar uit Papendrecht en een 44-jarige vrouw uit Nootdorp aangehouden. Ze waren in een woning waar op een bijzondere locatie een hennepkwekerij werd aangetroffen. De politie heeft dit maandag 4 maart bekendgemaakt.

De politie had informatie binnen gekregen dat er bij de woning aan de Wipmolen een kwekerij in bedrijf was. De kwekerij met een kleine 200 planten bleek in een kelder onder een tuin te zijn ondergebracht. Kennelijk heeft de bewoner de kelder zelf gegraven. In de woning werd ook een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Ook werden twee auto's in beslag genomen. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.


Lentemarkt bij de Rehobothkerk

nieuw-lekkerland • Bij de Rehobothkerk ter hoogte van het winkelcentrum aan de Planetenlaan wordt op zaterdag 23 maart tussen 08.30 en 16.30 weer de Lentemarkt gehouden van de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg.

De Lentemarkt is al jaren een grote publiekstrekker in de regio, omdat er een ruim aanbod is voor jong en oud. De meer dan 45 kramen, gecombineerd met een aantal tenten en het kerkgebouw, hebben een gevarieerd aanbod van eigen werkgroepen en externe standhouders. Een grote publiekstrekker is de rommelmarkt die deze editie groter is dan ooit te voren. Het rad van avontuur zal de gehele dag draaien. Zoals gebruikelijk komt een groot gedeelte van de opbrengst ten goede aan anderen. Dit jaar is dat de stichting Open Doors. Voor meer informatie: www.hervormdegemeentekinderdijk-middelweg.nl.