Afbeelding
Foto:

Burenraad presenteert onderzoek

dordrecht/papendrecht • De Burenraad van DuPont en Chemours presenteert op dinsdagavond 12 maart, tijdens de overlegvergadering met de directies van beide bedrijven, de resultaten van het moodonderzoek.

Dit online onderzoek heeft de Burenraad laten doen om beter zicht te krijgen op hoe de bewoners van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht aankijken tegen DuPont en Chemours. De vergadering is deze keer bij Vogelvereniging Volière aan de H.P. Kosterstraat 5 in Dordrecht en start om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden om de vergadering bij te wonen. Het moodonderzoek is het belangrijkste punt op de agenda van deze overlegvergadering.

De Burenraad heeft naar aanleiding hiervan een aantal aanbevelingen voor de bedrijven en actiepunten waarmee de raad zelf aan de slag gaat. Aan dit onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research, heeft een representatieve groep van 135 bewoners uit de regio meegedaan.

Ook op de agenda staan actualiteiten zoals de aanvraag rondom de nieuwe afzonderlijke vergunningen, de voortgang van de investeringen in emissie reducties, de opslag van GenX-houdend water op het terrein van Chemours en de splitsing van DowDuPont in drie afzonderlijke bedrijven. De vergadering is voor publiek toegankelijk. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan tot 9 maart via het contactformulier op www.burenraad.nl. De Burenraad stuurt vervolgens een ontvangstbevestiging en de agenda.

De Burenraad is inmiddels anderhalf jaar actief. De gedachte bij de oprichting ervan is dat iedereen een gezonde en veilige leefomgeving wil waar het prettig leven, wonen en werken is. Voor meer informatie over de Burenraad: www.burenraad.nl.