• De beoogde wethouders, met v.l.n.r. Arno Janssen, Corine Verver, Pieter Paans en Kees de Ruijter.
• De beoogde wethouders, met v.l.n.r. Arno Janssen, Corine Verver, Pieter Paans en Kees de Ruijter. Foto: Bert Bons

VVD Alblasserdam zoekt vrouwen

alblasserdam • De VVD-fractie in Alblasserdam is op zoek naar liberalen vrouwen die lid willen worden van de steunfractie.

"Liberalen met wie we kunnen sparren in de voorbereiding van raadsbijeenkomsten en die we eventueel ook kunnen opleiden om een volgende raadsperiode mee te doen", vertelt Herman Verweij, fractievoorzitter VVD Alblasserdam. De VVD-fractie bestaat nu uit mannen met verschillende achtergronden en afkomstig uit verschillende culturen. Verweij: "Vrouwen zouden de diversiteit completer maken!"

Catharina Leeuwis, voormalig vrouwelijk raadslid en wethouder van de VVD, beaamt dat: "Van 2002 tot 2014 heb ik via de VVD mee mogen draaien in de Alblasserdamse politiek. Tot 2006 was dit via de steunfractie. Zo kon ik me verdiepen in wat er allemaal speelde in het dorp en in de voorstellen waarover besloten moest worden. Ook woonde ik een aantal raadsbijeenkomsten bij. Het was een mooie periode om niet alleen met de toenmalige VVD-raadsleden van gedachten te wisselen, maar ook om mijn ideeën te toetsen aan de realiteit die vaak complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken. In die jaren heb ik echt een inkijkje gekregen in hoe je tot politieke standpunten en besluiten komt, álle verschillende belangen en soms wettelijke verplichtingen afwegend én in gesprek met betrokken inwoners, bedrijven en organisaties.

Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar Herman Verweij via hfverweij@planet.nl. VVD Alblasserdam kan gevolgd worden op Facebook (vvdalblasserdam) en internet via www.alblasserdam.vvd.nl.


Wethouder Verver aan de slag in de bibliotheek

papendrecht • Op woensdag 13 maart is de bibliotheek van Papendrecht voor even het kantoor van wethouder Corine Verver van de gemeente Papendrecht. Van 13.30 tot 15.30 uur is zij aanwezig. Wie een vraag voor haar heeft of ergens meer informatie over wil hebben of gewoon met Corine Verver in gesprek willen, kan dan terecht in de bieb. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.


Mantelzorgochtend

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert op donderdag 14 maart weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is 'hoe onderhoud ik mijn sociale netwerk?'.

De meeste mantelzorgers komen lang niet altijd toe aan het onderhouden van hun sociale netwerk, bijvoorbeeld door alle drukte die komt kijken bij het zorgen voor een ander. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden in gesprek gaan met Monique Geerts, trainer en coach, over wat dit betekent en hoe hiermee om te gaan.

Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die plaats zal vinden op het kantoor van de SWA, Cortgene 20. De inloop is vanaf 09.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.