Sterk Papendrecht biedt gratis hulp bij belastingaangifte

papendrecht • Sterk Papendrecht biedt gratis hulp bij belastingaangifte voor inwoners van Papendrecht die een inkomen hebben tot aan de zorgtoeslaggrens. Dat is dus voor mensen met een maximaal bruto inkomen van 29.562 euro (voor wie geen toeslagpartner heeft) of 37.885 (voor wie wel een toeslagpartner heeft.

Speciaal getrainde vrijwilligers van Sterk Papendrecht vullen samen het aangifteformulier inkomstenbelasting 2018 in. Alle mogelijke aftrekposten worden benut en er wordt gecheckt of men alle toeslagen ontvangt waar men recht op heeft. Ook bekijken zij of men al gebruik maakt van de inkomensvoorzieningen die er binnen de Drechtsteden aanwezig zijn. En waar mogelijk vragen zij deze samen met de indiener aan.

Voor meer informatie of aanmelding: sociaal-raadslieden@bwi-papendrecht.nl of 078-6154741.


Sierbomen en struiken snoeien

papendrecht • Volksuniversiteit Papendrecht organiseert op donderdagavond 21 maart een workshop sierbomen en struiken snoeien.
De workshop begint met een theoretische uitleg over het hoe en wanneer men het best sierstruiken en -bomen kan snoeien. Snoeien kan men echter het beste leren in de praktijk. Daarom is er ook een dagdeel voor praktijk in een tuin opgenomen. De eerste avond vindt plaats in het VU gebouw aan de Vondellaan in Papendrecht. De praktijkles vindt plaats op zaterdag 23 maart van 09.30 uur tot 12.30 uur in een tuin ín of in de omgeving van Papendrecht. De exacte locatie en wat men mee moet nemen hoort men tijdens de theorieavond. De prijs voor deze twee workshopdagen is 48 euro. Inschrijven kan via de website van de VU: www.vupapendrecht.nl.


Hebreeuwse les tijdens open huis

alblasserdam • Donderdag 7 maart is er tijdens het open huis van de Israëlconsulent de mogelijkheid om een proefles bij te wonen over de Hebreeuwse taal. Een deskundige zal daar zijn om gratis een proefles aan te bieden van ongeveer 30 minuten. De Hebreeuwse taal is steeds populairder bij christenen. Het is mogelijk om die dag een les te bezoeken in 't Scheepke aan de Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De openingstijden van de open dag zijn van 10.00 tot 12.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. De les wordt gegeven om 11.00 uur, 15.00 uur en 19.30 uur. Iedere belangstellende is van harte welkom. Tijdens deze open dag kan men kennis maken met allerhande producten uit Israël. Voor meer informatie: Wim Fiole via 06-30902370.


Uitverkoop voor goed doel

alblasserdam • In de week van maandag 11 tot zaterdag 16 maart is er een grote uitverkoop van spullen van de ouders van Natalie de Witte aan de Edisonweg 6 in Alblasserdam. Haar ouders moesten verhuizen omdat haar vader ALS heeft. Er zijn veel spullen over, waarvan het zonde is om het weg te gooien. De helft van de verkoop gaat naar het ALS-centrum voor meer onderzoek tegen deze spierziekte. De verkoop wordt op de genoemde dagen gehouden van 13.00 tot 16.00 uur. Wie buiten deze tijden graag wil kijken, kan bellen met 06-44308886.