donderdag 28 februari

Akidz in sportcentrum
09:30, Alblasserdam, Blokweer. Tijdens de voorjaarsvakantie worden op donderdag 28 februari weer de bekende Akidz-activiteiten gehouden. Tijdens deze dagen kan er, onder voldoende toezicht, worden deelgenomen aan diverse activiteiten in sporthal en zwembad Blokweer. Het motto is Crazy Zoo, wie verkleed als dier komt, maakt kans op een mooie prijs. Het programma in de sporthal is van 09:30 uur tot en met 12:00 uur, in het zwembad wordt gestart om 12:00 uur en afgesloten om 13:00 uur. De activiteiten zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, de entreeprijs is 4 euro, dit is inclusief een consumptie, voor het zwemmen is een A diploma verplicht.

Huis van de Waard
13.30-19.00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op donderdag 28 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met inloop met gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Van 16.30-19.00 uur samen eten (koken): drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Thomas Acda met Motel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thomas Acda komt op donderdag 28 februari vanaf 20.15 uur met zijn programma Motel naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Al sinds het einde van dat succesvolle duo dacht Thomas Acda na over een solovoorstelling, maar kwam er steeds niet van. Zo regisseerde hij films, schreef een boek en maakte tekst en muziek voor De Marathon. Het afgelopen seizoen werd hij bejubeld om zijn rol in de musical Anatevka. Motel is daarmee zijn eerste cabaretvoorstelling, met begeleiding van gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood.
Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 1 maart

Back to the Country 8 in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Back To The Country is bezig aan zijn achtste seizoen en komt op vrijdag 1 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. In deze editie word je mee terug genomen naar de tijd dat country en rock & roll hoogtij vierden. De band Savannah laat de muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig herleven. Zo'n 35 hits komen voorbij, compleet met anekdotes, van artiesten als John Cash, Charlie Rich, Buddy Holly, Jim Reeves en The Everly Brothers. Na het concert speelt Savannah nog even door in de foyer.
Entree: €23,65 / €22,10. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 2 maart

Concert voor evangelisatie in Zuid-Limburg
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. In de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 te Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdagavond 2 maart vanaf 19.30 uur een concert gehouden met Mannenkoor Tehillim en het Korendijks Mannenkoor. Zij willen samen met het samengesteld evangelisatiekoor en diverse instrumenten (vleugel, orgel, dwarsfluit, trombone en contrabas) voor een mooie avond zorgen. Dominee P. J. Visser zal een appelwoord verzorgen. De toegang is gratis, er zal wel een collecte gehouden worden voor diverse evangelisatieprojecten in Kerkrade en omgeving.

Johannes Passion van Bach in de Bethlehemkerk
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Het Golden Circle Ensemble verzorgt op zaterdag 2 maart in de Bethlehemkerk in Papendrecht een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach.
Het gaat deze keer een concert met de hoogtepunten uit deze Johannes Passion. De begeleiding wordt verzorgd door André de Jager op het orgel. Aanvang is om 20.00 uur.
Wie 's avonds mee wil zingen met het Golden Circle Ensemble, kan zich opgeven voor de masterscratch. Van 09.30 uur tot 12.00 uur worden er enkele koralen en koorwerken ingestudeerd en wordt er een interessante presentatie gegeven over het leven en werk van J.S. Bach. 's Avonds worden de deelnemers van het scratchkoor uitgenodigd om deze koorwerken samen met het ensemble uit te voeren.
Entree: €17,50, Jongeren tot 16 jaar €5,00, Voorverkoop: €15,00. Masterscratch: €27,50, (Scratchkoor oefenen 09.30-12.00 uur + entree 's avonds). Groepen Masterscratch: vanaf 5 personen tegelijk €20,00 p.p. Inschrijven voor de scratch of reserveren van kaarten kan via www.goldencirclesmp.nl.

Joke Bruijs met Café du Monde in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treedt op zaterdag 2 maart vanaf 20.15 uur Joke Bruijs op met Café du Monde.
Bezoekers kunnen met Joke Bruijs op zoek gaan naar het levenslied in eigen land en ver daarbuiten. Ze zingt in haar Café Du Monde liederen over liefde, jaloezie en wanhoop. Chansons, schlagers, fado's en onvervalste smartlappen van eigen bodem wisselen elkaar af. Natuurlijk ontbreekt naast de traan ook de humor niet. Joke wordt begeleid door het ensemble Música Extrema.
Entree bedraagt 22,10 euro/20,55 euro. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

zondag 3 maart

Arie de Bruijn viert jubileum
10:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht viert organist Arie de Bruijn op zondag 3 maart vanaf 10.00 uur zijn vijftigjarig jubileum als kerkorganist. Ds. Piet van Die is de voorganger en medewerking wordt verleend door Vocaal Ensemble Cantica, o.l.v. Henk van Andel. Emmy zingt in Cantica en Arie is de vaste begeleider.
Vóór de periode van inkeer, de 40-dagentijd begint, wordt nog eenmaal breeduit het Jubilate Deo (van Charles Villiers Stanford en Benjamin Britten) gezongen.

Familiemusical De Kleine Zeemeermin in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen haar elfde sprookje: De Kleine Zeemeermin De Musical. Op zondag 3 maart is de spetterende familievoorstelling te zien in Theater de Willem. Meer info: zie elders op deze pagina.

dinsdag 5 maart

Huis van de Waard
Huis van de Waard
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 5 maart van 10.00 tot 11.30 mantelzorgcontact gehouden, met tijd voor koffie, verhalen delen, van elkaar leren, een stukje (h)erkenning. Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.30 uur een gezellige inloop gehouden met onder andere kaarten maken en sturen. Info: www.huisvandewaard.nl.

PCOB-middag
14:00, Alblasserdam, Levensbron. In de Levensbron in Alblasserdam wordt op dinsdag 5 maart weer een PCOB-middag gehouden. Legerpredikant J. den Boer komt vertellen over zijn werk. Hij was ook in Bosnië en Afghanistan. Aanvang is om 14.00 uur met koffie en thee. Na deze middag is er weer eten in de Alblashof.

woensdag 6 maart

Handwerkcafé
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 6 maart van 09.30 tot 11.45 uur handwerkcafé gehouden. Dat is op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Ontmoeting met Hella van der Wijst rondom 'troost'
20:00, Alblasserdam, De Schuilplaats. Hella van der Wijst is op woensdag 6 maart te gast in Alblasserdam om te spreken over het thema troost. Ze komt op uitnodiging van de Havenkerk en de Ontmoetingskerk en in samenwerking met boekhandel De Schuilplaats en uitgeverij Kok-Boekencentrum. Elders in deze krant staat meer info hierover. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden bij De Schuilplaats aan de Plantageweg 13a in Alblasserdam. Entree is gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Reserveren kan via www.schuilplaatsboeken.nl, in de winkel of telefonisch via 078-6913068.

Bijbelstudie over Gods wet door Esther Noordermeer
20:00, Alblasserdam. Jozua. 'Duidelijkheid over Gods Wet' is het thema van twee studieavonden die door Esther Noordermeer gegeven worden.
Er bestaan veel misvattingen onder christenen bij het interpreteren van diverse teksten over de wet. Esther zal ingaan op de vraag: 'Welke betekenis heeft de Tora voor christenen?' Haar speerpunt is het uitleggen van de Bijbel in zijn oorspronkelijke context met het doel dat gelovigen de Bijbel beter gaan begrijpen.
Esther is onder andere bekend van haar boeken 'de Hemelse voedselbank' en 'Vrij van de wet?'. De eerste avond is op woensdag 6 februari, de tweede volgt op woensdag 6 maart. De avonden beginnen om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur inloop met koffie in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4 te Alblasserdam. Voor meer informatie over de bijbelstudie, zie ook www.jozua-ega.nl.

donderdag 7 maart

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 7 maart van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden, met onder andere gezellig creatief aan de slag met lappen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Martijn Koning, Koning van de Dieren, in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Martijn Koning komt op donderdag 7 maart naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Martijn is Koning Van De Dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol, maar nog nooit zoals in dit programma. Entree bedraagt €20,55/€19,-. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.