•Gerard en Diny Wasser, onlangs 40 jaar lid van BCA.
•Gerard en Diny Wasser, onlangs 40 jaar lid van BCA. Foto:

Badmintoncursus voor senioren

alblasserdam • Badmintonclub Alblasserdam start met een nieuwe campagne voor senioren die willen beginnen met badmintonnen.

De gemeente Alblasserdam zet heel erg in op een fit en gezond leefpatroon met meer beweging, met name voor de grote groep senioren. BCA wil inspelen op die behoefte en start daarom een laagdrempelige introductiecursus badminton voor 55-plussers. In zes weken leert men de beginselen van het badminton om zo aansluiting te kunnen vinden bij de recreantengroep van de club.
Ook al heet de cursus 55+ badminton, eigenlijk is iedereen welkom, maar ligt de focus op de senioren doelgroep. Deze cursus wordt dan ook begeleid door een aantal oudere spelers. De cursus zal twee keer per jaar worden gegeven, instroom elke februari en september. Deelnemers leren in zes weken de basistechniek die nodig is om leuke wedstrijden te kunnen spelen. Daarnaast leert men ook het tactische gedeelte achter het dubbelspel en het gemengd dubbelspel. Voor meer informatie of aanmelding: secretaris.bca@hotmail.com.