Papendrecht ploetert en komt boven

wijk en aalburg • Een geweldige indruk maakte Papendrecht zeker niet in de uitwedstrijd tegen Wilhelmina '26, maar wie maalde daarom na de 1-2 overwinning van de roodzwarten?

De nipte zee houdt Papendrecht niet alleen in de bovenste regionen van de super spannende tweede klasse F, ze betekent ook dat de ploeg van trainer Johan Sturrus nog een kleine kans op het binnen halen van de tweede periodetitel heeft. Wanneer concurrent Nivo Sparta één of meer punten laat liggen in het inhaalduel met NOAD'32 (deze partij wordt waarschijnlijk op 30 maart gespeeld) dan heeft Papendrecht zijn nacompetitieticket binnen. Overigens is ook de kans groot dat en die deelname op een andere manier afdwingt of zelfs rechtstreeks promoveert. De prima resultaten van de voorbije maanden én de 1-2 bij Wilhelmina'26 hebben er voor gezorgd dat Papendrecht in 2F nu de tweede plaats inneemt. Met ander woorden: zelfs de titel is nog haalbaar.

Uit bij Wilhelmina '26 maakte Papendrecht zijn hoge ranglijstpositie niet bepaald waar. In de eerste helft liet men zich meeslepen door het fysieke spel van de thuisclub en kwam Papendrecht vooral op het middenveld niet in het stuk voor. Na de rust ging het een stuk beter. Het inbrengen van Stefan Bravenboer kon daar niet los van worden gezien. De kleine middenveldstrateeg na zijn ploeg bij de hand en zag in de 60e minuut Jay Luciano knap de 0-1 aantekenen. Wilhelmina kwam vervolgens in de 80e minuut op 1-1. Lang mocht men niet van dat succes genieten, want slechts dertig seconden na de gelijkmaker scoorde Djerrel Saffignani Papendrechts' luid bejubelde 1-2.