Nieuw-Lekkerland: punt bij Oranje Wit

dordrecht • Tegen een behoorlijk defensief opererend Oranje Wit wist Nieuw-Lekkerland niet verder te komen dan een 1-1 remise. Inde eerste helft voetbalden we weliswaar redelijk dominant, waar we slaagden er niet in om serieuze kansen te scheppen", bezag Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen. Dat laatste lukte Oranje Wit wel: in de 38e minuut knalde spits Perrier raak voor de Dordtenaren. Twintig minuten voor tijd bezorgde Wim de Jong Nieuw-Lekkerland, dat in rechtsback Christiaan de Jong zijn uitblinker had, de 1-1. Smet op de wedstrijd vormde het geblesseerd uitvallen van doelman Edward de Groot. Hij liep kort voor tijd een-zo het zich liet aanzien- flinke kniekwetsuur op na een doldrieste actie van een tegenstander. "Ik hoop er maar het beste van, maar ik ben bang dat we Edward een tijdje kwijt zijn," aldus Van Gastelen.


De Alblas verslaat Ameide op slimheid

oud-alblas • De Alblas voegde dankzij een slimme 4-2 overwinning op Ameide drie punten toe aan zijn puntentotaal. Het had echter heel anders kunnen lopen wanneer het gelijkwaardige Ameide het gehele duel met elf man had kunnen spelen. Halverwege de eerste helft ontving Bas de Kruijk bij een 1-1 stand een rode kaart vanwege het natrappen van een tegenstander. Niet echt slim van de middenvelder, want met zijn actie dupeerde hij zijn team en kwam meteen een einde aan een fase waarin Ameide heel aardig voetbal liet zien. De snelle 0-1 van Harm Harteveld vormde een terechte beloning. Dat De Alblas vervolgens op 1-1 kwam had het te danken aan een 'cadeautje' van de doelman van Ameide, die de bal zomaar in de voeten schoof van De Alblas-spits Richard van Berg. De sluwe vos pakte het presentje vanzelfsprekend meteen uit... . Daarna zette Jeffrey Gelderblom de thuisclub met een van richting veranderde vrije trap op 2-1. Ameide kwam via Sam Versluis hij benutte een strafschop) nog vóór rust op 2-2. Na de pauze sloeg Richard van den Berg nogmaals toe (3-2) waarna Ameide zijn krachtige verzet opgaf. Rafael de Vries maakte de klus in de slotfase af met een 'lucky goal'. "Een lekkere overwinning na een vrij hectisch potje", blikte De Alblas-trainer John den Dunnen terug. "Wij hebben de mogelijkheden gehad op een beter resultaat", vond Ameide-coach Gert-Jan Westerhout. "Een deling was haalbaar geweest."


Alblasserdam krijgt deksel op de neus

hendrik-ido-ambacht • Lang leek het erop dat een matig voetballend Alblasserdam toch nog een puntje zou overhouden aan de uitbeurt tegen het laaggeklasseerde IFC. In de slotfase echter kreeg het elftal van trainer Dennis Schoonewil alsnog het deksel op de neus. "Echt super vervelend", vond Schoonewil die zich bijna een wedstrijd lang flink liep te ergeren aan de plichtmatige houding waarmee Alblasserdam zich op het Ambachtse kunstgras bewoog. "Bij IFC was de inzet beter dan bij ons; dat mag natuurlijk niet gebeuren. Wij speelden misplaatst zomeravondvoetbal."

Dennis Schoonewil probeerde met wat aanvallende aanpassingen de tegenstander alsnog te verslaan. "Jammer genoeg leverde het niets op en kregen we een goal met een buitenspelluchtje tegen. Onze grensrechter Theo van der Graaf vlagde niet, dat klopt. Hij zag geen offside in de situatie. En eigenlijk vind ik dat ook wel mooi. Theo is gewoon een eerlijke grensrechter, je ziet ze niet zo vaak maar wíj hebben er één!"