Portrait of brown-eyed cat isolated on white background
Portrait of brown-eyed cat isolated on white background Foto: nl.123rf.com

Opgepakt voor verduistering uit kas De Kattenmand

nieuw-lekkerland/krimpen aan den ijssel • De politie heeft de voormalig penningmeester van De Kattenmand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dierenopvang uit Nieuw-Lekkerland voor tienduizenden euro's te hebben benadeeld. De Krimpenaar zou het geld voor privédoeleinden hebben gebruiken.

Dat er iets mis was bleek toen de stichting op een gegeven moment rood stond en er goederen waren aangeschaft waar de penningmeester geen redelijke verklaring en bestemming voor kon geven. Na een strafrechtelijk onderzoek is de 66-jarige man uit Krimpen aan den IJssel in zijn woonplaats opgepakt. Tevens is de woning van de verdachte doorzocht. De politie nam daarbij onder andere administratie en gegevensdragers in beslag. De verdachte zit vast en wordt door rechercheurs verhoord.


Wasko start BSO in De Kameleon

papendrecht • Wasko Kinderopvang opent op 4 maart haar deuren van Buitenschoolse Opvang (BSO) De Kameleon in SBO De Kameleon aan de Noordersingel in Papendrecht.

"De Kameleon is een school voor Speciaal Basisonderwijs, bestemd voor leerlingen die vanwege hun leer-, sociaal-emotionele en/of ontwikkelingsproblematiek onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijsaanbod binnen het regulier basisonderwijs", vertelt Netty Gruiters, directeur SBO De Kameleon.
"Het is al jaren een wens om een buitenschoolse opvang binnen de muren van de school te hebben voor onze leerlingen en door de steun van de gemeente is het nu gelukt. Daar zijn we ontzettend blij mee. We merken dat ouders en kinderen behoeften hebben aan kinderopvang die speciaal is toegerust op kinderen die meer begeleiding nodig hebben. Zo kunnen ouders zorg en arbeid beter combineren."

Het grootste verschil met een reguliere BSO is de groepsgrootte. Inschrijven voor de BSO kan vanaf heden via www.wasko.nl. Ouders kunnen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.