• Jolanda den Boef.
• Jolanda den Boef.

'Ik gun het iedereen om te sporten'

nieuw-lekkerland • Jolanda den Boef uit Nieuw-Lekkerland doet op zondag 7 april mee aan de Giathlon in Dordrecht. Ze laat zich sponsoren voor Fonds Gehandicaptensport.

De Giathlon is de enige indoor triatlonwedstrijd in Nederland en bestaat uit 10 minuten zwemmen, 20 minuten fietsen op een spinningfiets en 30 minuten hardlopen op een loopband.

Het speciale aan deze Giathlon is dat er geld wordt ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport. "Graag wil ik mijn gezonde sportlichaam inzetten voor dit goede doel en ik wil dan ook zo veel mogelijk geld inzamelen voor het Fonds Gehandicaptensport", vertelt Jolanda den Boef (45). Via Facebook zag ze een oproep voor deelnemers voor de Giathlon. Het initiatief sprak haar aan en ze schreef zich gelijk in.

Jolanda: "Ik vind sporten zelf enorm fijn, het geeft mij iedere keer weer een enorme voldoening. Dit gevoel gun ik iedereen. Ook mensen met een handicap zouden de mogelijkheid moeten hebben om lekker te kunnen sporten."

Het fietsen oefent Jolanda in Nieuw-Lekkerland. "Ik mag gebruik maken van de materialen bij PT it's personal bij mij om de hoek."

Mensen kunnen Jolanda den Boef sponsoren door een donatie te doen via de site van de Giathlon. Op de site kunnen ze op haar naam zoeken en op de button 'doe een donatie' klikken. Ook staat er bij Plus van der Wal in Nieuw-Lekkerland een bus op de balie waar de mensen hun donatie in kunnen doen. Deze wordt dan bijgestort via de site.

q www.giathlon.nl