Alzheimer Café

papendrecht • In De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 28 februari van 19.30 tot 21.30 uur weer een Alzheimer Café gehouden. Thema is medicatie en apotheek, ergotherapie en het gebruik van hulpmiddelen. Gastsprekers zijn de dames W.K. Kuen Tang (apotheker) en Marielle Lankhorst (ergotherapeut).

Op deze avond krijgt men informatie van een apotheker over gebruik van medicatie bij Alzheimer/dementie. De ergotherapeut adviseert mensen met Alzheimer/dementie die moeilijkheden ervaren bij uitvoeren van dagelijks activiteiten. De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de sprekers en aan elkaar.


Email en internet voor 55-plussers

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting verzorgt binnenkort bij voldoende belangstelling weer een internet/emailcursus voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Voor meer informatieo of aanmelding kan men 's morgens tijdens kantooruren van 09.00 tot 12.00 uur via 0184-689360 bellen naar het meldpunt in 't Waellant aan de Ooievaar 10.


Klaverjastoernooi voor goede doelen

papendrecht • In huize Gerbrandy aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht wordt op zaterdag 6 april een koppel klaverjastoernooi gehouden.
Er worden twee goede doelen mee gesteund: de Senior Gerbrandy bewoners en de Voedselbank. Inschrijven kan tot 15 maart via www.gerbrandyclub.nl of via 078-8428894 of 06-36426765. Er zijn verrassende prijzen beschikbaar gesteld en giften zijn welkom om van het toernooi een succes te maken.


Mantelzorgsalon over bankzaken

papendrecht • Tijdens de Mantelzorgsalon op woensdag 6 maart in De Waalburcht aan de Kleine Waal in Papendrecht wordt op woensdag 6 maart vanaf 14.15 uur aandacht besteed aan bankzaken.

Verschillende thema's komen tijdens deze middag aan bod, zoals: zelfstandig en veilig bankieren, financieel misbruik, opstellen van een levenstestament, bancaire volmachten en andere praktische bankzaken. De middag is bedoeld voor mensen (mantelzorgers) die langdurig zorgen voor een zieke naaste.
De workshop wordt verzorgd door een grote bank in Nederland. De twee medewerkers geven advies afgestemd op ieders persoonlijke situatie. Iedereen is welkom. De entree is gratis. Aanmelden kan tot maandag 4 maart bij Sterk Papendrecht via mantelzorg@bwi-papendrecht.nl of 078-6154741.


GroenLinks deelt complimenten uit

drechtsteden • Politici en vrijwilligers van GroenLinks Drechtsteden, waaronder fractievoorzitters Kitty Kruger (Dordrecht), Bert Grimmius (Papendrecht) en raadslid Henny van Nugteren (Zwijndrecht) gaan vrijdag 1 of zaterdag 2 maart op pad om bloemen en iets lekkers te bezorgen bij personen en organisaties die de Drechtsteden een stukje groener of socialer maken. GroenLinks doet dit in het kader van Nationale Complimentendag.