donderdag 21 februari

Zes keer 'Natuur in de polder'
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op donderdag 21 februari organiseert de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard een gezellige en informatieve avond met gevarieerde natuurverhalen voor en door jong en oud. Onder de vertellers is Stijn Philips, bekend van Vroege Vogels en zijn recente project 'een professionele natuurfilm van de Alblasserwaard'. De afgelopen weken is hij veel in de media in beeld geweest om dit van de grond te krijgen. Vanavond zal hij zijn korte film 'Rammeltijd', opgenomen in Giessenburg, vertonen.
Verder komen aan bod de Avifauna IJsselmonde door Sander Elzeman, de bijzonder ontdekking van Kamsalamanders bij Gorinchem door Richard Slagboom, een aankomende weidevogel inventarisatie door Maarten Aantjes, de ontwikkeling van het natuureiland in de Boezem Kinderdijk door Bastiaan van de Wetering en een terugblik op zeldzame planten in 2018 in de Alblasserwaard door boswachter Jonathan Leeuwis.
Inloop is vanaf 19:15 uur, aanvang is om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.

Owen Schumacher in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Owen Schumacher treedt op donderdag 21 februari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
In 'Laten we eerlijk zijn' ontmoeten de werelden van toneel en cabaret elkaar in een hilarische mix. Een slim plot, een flinke dosis zelfspot, goede grappen en het talent van acteurs en cabaretiers om een meeslepend verhaal met veel humor te vertellen ontmoeten elkaar in dit nieuwe komische stuk.
Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn.
Een pijnlijk grappige comedy over relatiestress met Owen 'Koefnoen' Schumacher, Beau Schneider (o.a. Hendrik Groen) en Hanneke Drenth (Dames Voor Na Vieren). Van de makers van de succesvolle voorstelling 'Hart tegen Hart': schrijvers Roos Schlikker , Erris van Ginkel en Richard Kemper. Productie Rick Engelkes, regie Bruun Kuijt.
Entree bedraagt €25.20 / €23.65. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 22 februari

Studieavond over bijbel en Midden-Oosten
19:30, Alblasserdam, Scheepke. De Duitse theoloog Johannes Gerloff verzorgt op vrijdag 22 februari een studieavond over de bijbel en de huidige situatie in het Midden-Oosten. Organisatie is in handen van Christenen voor Israël. De bijeenkomst vindt plaats in 't Scheepke aan de Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.
Johannes Gerloff woont met zijn gezin al meer dan 20 jaar in Jeruzalem. Gerloff: "Al meer dan een eeuw is het Joodse volk op weg naar het land tussen de Middellandse Zee en de Jordaan. De vestiging van het land Israël wordt op de grond bloedig bestreden, en wereldwijd fel besproken. Bij het lezen van Ezechiël 36 ontdekken we hoe up-to-date deze tekst, die tweeduizend jaar geleden werd geschreven, tot onze tijd spreekt. Tijdens de lezing bekijk ik Israël vanuit het oogpunt van een profeet, een rabbijn en een journalist."

Born in the USA van Legendary Albums Live
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 22 februari vanaf 20.15 uur Born in the USA van Legendary Albums Live uitgevoerd.
Born in the USA van Bruce Springsteen staat centraal in de vierde aflevering van de Legendary Albums Live. Van dit album van uit 1984 werden 30 miljoen exemplaren verkocht. De langspeelplaat telde maar liefst zeven nummer 1 hits, waaronder natuurlijk de titelsong, Dancing in the Dark, My Hometown en I'm on fire. The Boss wordt dit jaar 70, aanleiding genoeg om eens flink uit te pakken met een twee uur durend rocktheaterspektakel met een grote band o.l.v. Erwin Nijhoff.
Entree: €26.75 / €25.20. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 23 februari

Roué Verveer met Heppie de Peppie
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Roué Verveer treedt op zaterdag 23 februari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met zijn programma Heppie de Peppie. Roué wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie De Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer. Bij het drukken van de brochure is er overigens een vervelende fout in de tekst geslopen, waardoor er bij de voorstelling van Roué een verkeerde kaartprijs genoemd staat. De kaartprijs op de website is de correcte. Entree: €25.20 / €23.65. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 24 februari

Een voor een dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht wordt op zondag 24 februari om 12.59 uur weer een één voor ééndienst gehouden. Anita Stigter zal spreken over geestelijke dorst naar het eeuwige leven en de aanbieding van Jezus om die dorst te lessen. Na de dienst is er koffie en thee.

dinsdag 26 februari

Twee Akidz-dagen in voorjaarsvakantie in Alblasserdam
09:30, Alblasserdam, Blokweer. Tijdens de voorjaarsvakantie worden op dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari weer de bekende Akidz-activiteiten gehouden.
Tijdens deze dagen kan er, onder voldoende toezicht, worden deelgenomen aan diverse activiteiten in sporthal en zwembad Blokweer.
Voor beide dagen is het motto Crazy Zoo, als je verkleed als dier komt dan maak je kans op een mooie prijs.
Het programma voor beide dagen is in de sporthal van 09:30 uur tot en met 12:00 uur, in het zwembad starten we om 12:00 uur en eindigen om 13:00 uur.
De activiteiten zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, de entreeprijs is 4 euro, dit is inclusief een consumptie, voor het zwemmen is een A diploma verplicht.

Huis van de Waard
13.30-16.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op dinsdag 26 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Info: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 27 februari

Struinen door het Alblasserbos
10:00, Papendrecht, NVWA. Op woensdag 27 februari organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard' (NVWA) een struintocht door het bos onder leiding van een gids voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur.
Deelnemers maken een wandeling in het bos en gaan op zoek naar nesten van vogels, bomen die al gezwollen knoppen hebben, kleine diertjes die weer gaan leven, bloemen die bloeien en nog veel meer.
De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glaasje limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu.
Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos. Telefoon: 0184-412618. Website NVWA: www.nvwa.eu.

Ichthus Inn
10:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Op woensdag 27 februari is er een speciale ochtend voor de basisschoolkinderen in de Ichthuskerk in Alblasserdam. Zie het artikel rechts onderaan deze dubbele pagina.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 27 februari vanaf 12.30 uur weer een Open Tafel gehouden. Deze maaltijd wordt georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Aanmelden kan tot maandag 25 februari 10.00 uur. De kosten bedragen 8,25 uur, inclusief drankje. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360.

donderdag 28 februari

Twee Akidz-dagen in voorjaarsvakantie in Alblasserdam
09:30, Alblasserdam, Blokweer. Tijdens de voorjaarsvakantie worden weer de bekende Akidz-activiteiten gehouden.
Tijdens deze dagen kan er, onder voldoende toezicht, worden deelgenomen aan diverse activiteiten in sporthal en zwembad Blokweer.
Voor beide dagen is het motto Crazy Zoo, als je verkleed als dier komt dan maak je kans op een mooie prijs.
Het programma voor beide dagen is in de sporthal van 09:30 uur tot en met 12:00 uur, in het zwembad starten we om 12:00 uur en eindigen om 13:00 uur.
De activiteiten zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, de entreeprijs is 4 euro, dit is inclusief een consumptie, voor het zwemmen is een A diploma verplicht.

Huis van de Waard
13.30-19.00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op donderdag 28 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met inloop met gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Van 16.30-19.00 uur samen eten (koken): drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Thomas Acda met Motel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thomas Acda komt op donderdag 28 februari vanaf 20.15 uur met zijn programma Motel naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht; met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood.
Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.