Kom Binnen Bij Bedrijven

molenlanden • Op 28 januari is de inschrijving geopend voor bezoekers aan Kom Binnen Bij Bedrijven in Molenlanden. Werkzoekenden en mensen op zoek naar een stageplaats, leerwerkplek en werkervaringsplaats kunnen zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken naar keuze in zeven gemeentes in het Groene Hart. Ook wie vrijwilligerswerk zoekt en mensen die eens willen binnen kijken bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren namelijk wagenwijd open. Deelname is gratis.

Bedrijven die meedoen hebben een of meerdere momenten in de week van 11 t/m 16 maart bepaald waarop zij open huis houden en bezoekers kunnen ontvangen. Zij verzorgen een presentatie, rondleiding, workshop of een een-op-een kennismaking. Bezoekers die zich inschrijven bij bedrijven naar hun keuze, kunnen zo een kijkje nemen in de keuken. Ook als er geen vacatures zijn, maken bedrijven graag kennis met geïnteresseerde bezoekers. Meer informatie:

q www.kombinnenbijbedrijven.nl


Zesde Techniekroute

alblasserdam • Voor de zesde keer op rij kunnen leerlingen van de groepen 8 van alle Alblasserdamse basisscholen zich één ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek.

In het kader van de Techniekroute neemt iedere leerling op woensdag 20 februari een kijkje in de keuken bij twee technische bedrijven.

Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven die ze bezoeken.

Bedrijven die aan de zesde editie van de Techniekroute meedoen zijn: Valk Welding, Lagersmit, ETB De Noord, Scania, Maat, FN Steel, Royal IHC, Ritmeerster, Hak, PMR Hydraulics, Netics, Discom, Egro Service, Preidel, Alklima.