Vechtlust is terug bij Nieuw-Lekkerland

montfoort • Tonnie Stok mocht zich 'matchwinnaar' noemen in Nieuw-Lekkerlands uitwedstrijd tegen collega-subtopper Montfoort. De normaal gesproken wat moeizaam scorende spits joeg de bal in de 68e minuut tegen het net. "Leuk voor Tonnie en voor ons",glimlachte trainer Maarten van Gastelen. "Het was sowieso een lekker middagje. We speelden met het mes tussen de tanden. Goed om te zien na een aantal weken waarin we stroef voetbalden. tegen Montfoort presteerde het team zowel collectief als individueel. Iedereen haalde een dikke voldoende."


Drechtstreek zet reuze stunt neer

aalten • Van alle amateurvoetbaluitslagen van dit weekeinde was de 1-5 van laagvlieger Drechtstreek bij titelkandidaat Roda Boys misschien wel de meest spectaculaire. "Daar reken je niet op", toonde ook Drechtstreek-trainer Bart Toom zich verrast. Vooraf had ik tegen mijn half fitte speler Mark Kunst gezegd dat ie zaterdag beter nog wat extra rust kon pakken omdat de partij van komende week tegen NOAD veel belangrijker was dan een uitduel met Roda Boys. Die laatste pot zou niets te halen zijn. Nou, je hebt gezien hoe het is gelopen!" Drechtstreek kwam tot twee keer toe op voorsprong door Ties van Aggelen (0-1 en 1-2) en zag Rick Lodder, Dion Warner de Ton Groffen de vijf vol maken.


Bijzondere zege voor Alblasserdam

alblasserdam • Bij vv Alblasserdam stond de voorbije week in het teken van rouw vanwege het overlijden van de zo gewaardeerde vrijwilliger Ralph Faasen. "Zijn heengaan heeft ons allemaal diep geraakt", verwoordde trainer Dennis Schoonewil het collectieve gevoel op Souburgh. "Ik vind het machtig mooi dat de jongens er zaterdag stónden in het duel met Hardinxveld. We voetbalden ter nagedachtenis aan Ralph, wiens vrouw en kinderen zaterdag bij de wedstrijd aanwezig waren. Puur kippenvel." Alblasserdam won het duel met 2-0. Murat Elibol en Damien Buwalda maakten de doelpunten.