• Het Willem de Zwijger College. Foto: Bert Bons
• Het Willem de Zwijger College. Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Impasse huisvesting VO-scholen niet opgelost

papendrecht • Ook een externe deskundige, die door de gemeente Papendrecht aangetrokken is, ziet geen mogelijkheden om de twee scholen voor voortgezet onderwijs in Papendrecht te laten samenwerken op weg naar nieuwe huisvesting.

De schoolgebouwen van De Lage Waard en het Willem de Zwijger College zijn gedateerd en moeten opgeknapt of nieuw gebouwd worden. Samen een nieuw gebouw neerzetten, bleek niet te lukken, omdat de scholen het op voorhand al niet eens konden worden over een gezamenlijke aanpak. Om uit de patstelling te komen heeft de gemeente Papendrecht in het najaar van 2018 in samenspraak met de beide scholen besloten om een onafhankelijke externe verkenner aan te stellen. De verkenner heeft gesprekken gevoerd met de directies van de beide scholen en vertegenwoordigers van de gemeente Papendrecht. Dit heeft volgens de gemeente Papendrecht geen nieuwe inzichten opgeleverd.

"Dat vinden wij teleurstellend, maar het bevestigt ook dat het onderzoek in de vorige collegeperiode uitgebreid is uitgevoerd", schrijft het gemeentebestuur van Papendrecht aan de raad. Het college heeft nog geen beslissing genomen over hoe nu verder te gaan. In ieder geval wil het gemeentebestuur opnieuw met de scholen in gesprek. De kosten van de inhuur van de externe deskundige bedroegen iets meer dan 5500 euro. Donderdag 21 februari staat het punt op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.