Holland Zingt koor naar Rome

regio • Het Christelijke Reiskoor Holland Zingt heeft onlangs hun nieuwe koorreis bekend gemaakt. Het koor maakt van 7 tot en met 11 mei 2020 een vijfdaagse vliegreis naar Rome. Er wordt gezongen in de bekende St. Pieters Basiliek in Vaticaanstad en op zondag wordt gezongen in de Friezenkerk. Deze kerk staat midden in het centrum van Rome en iedere zondag vindt daar en Nederlandstalige dienst plaats. Verder wordt er een groot concert gegeven in de prachtige Sant' Andrea della Valle Basiliek. Naast de concerten is er ook voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan en zijn er een enkele mooie excursies gepland. De tien repetities voor deze reis, onder leiding van de bekende dirigent André van Vliet, starten dit najaar en worden op vrijdagavond en zaterdagmorgen gehouden in Puttershoek. Het bestuur zoekt nieuwe projectleden voor deze reis.

Op de website www.hollandzingt.nl is een uitgebreide brochure te vinden waarin nog veel meer informatie over deze reis te lezen valt. Deze brochure kan ook toegestuurd worden door te bellen met Leen Koster via 06-28571581. Iedere alleenstaande koorzanger(es) mag ook een introducé meenemen. Ondanks het feit dat de koorreis pas in 2020 plaatsvindt moeten de aanmeldingen vóór 15 maart binnen zijn. Want vliegtickets en hotelkamers moet al een jaar van te voren worden vastgelegd.


Vlogsworkshop bij Suppord

alblasserdam • Suppord start op woensdag 13 maart met een vlogworkshop voor kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. De workshop bestaat uit drie lessen, die van 15.30 tot 17:00 duren.
Tijdens deze workshop zullen er verschillende elementen aan bod komen, zoals het monteren van de vlog, hoe presenteer ik mijzelf in een vlog en hoe maak ik een kanaal aan op youtube. De workshop wordt afgesloten met een korte training mediawijsheid.
Deelname bedraagt voor drie lessen bedraagt 5 euro en de locatie is bij Suppord aan de Boeieraak 1 te Papendrecht. Aanmelden kan tot 1 maart 2019 bij Susanne Boer- ten Hulzen via SM.Boer-ten.Hulzen@Papendrecht.nl.


Cursussen bij de Volksuniversiteit

papendrecht • Bij de Volksuniversiteit Papendrecht start op donderdag 7 maart de korte cursus 'Handlijnkunde, heb jij het in de hand?'. Deelnemers leren de belangrijke lijnen en hun betekenis. Er wordt een afdruk van de eigen handen gemaakt en is er veel ruimte voor persoonlijke vragen. Cursusgeld bedraagt 48 euro. Binnenkort start bij de Volksuniversiteit Papendrecht ook een cursus van vijf maandagavonden intuïtief mandala tekenen. Aanmelden kan via de website www.vupapendrecht.nl.


Recordopbrengst Sporten voor Sophia

rotterdam/papendrecht • De 28e editie van Sporten voor Sophia is een daverend succes geworden. Tussen vrijdag- en zondagavond werden in het Topsportcentrum in Rotterdam, totaal zeven spinningmarathons gefietst, waaraan bijna 2000 deelnemers meededen, waaronder het team More Than Cycling van teamcaptain Rob van Efferen, dat vooral bestond uit zijn eigen klanten en leden van de vestigingen van Basic-Fit in Ridderkerk, Papendrecht en Zwijndrecht. Voor het eerst in de historie was de opbrengst meer dan een half miljoen euro.