woensdag 13 februari

Lezing over 'Een muur van water'
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Op woensdagavond 13 februari verzorgt auteur Teuntje de Haan een lezing voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Zij vertelt over haar ervaringen tijdens en na de Watersnoodramp, die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 plaatsvond. Zij schreef er een boek over met de titel 'Een muur van water'. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.

donderdag 14 februari

Huis van de Waard met Valentijn-diner
13.30-19:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op donderdag 14 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met inloop met een gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Van 16.30-19.00 samen eten (koken) Valentijn-diner: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

zaterdag 16 februari

Postzegel- en muntenbeurs
10:00, Papendrecht, De Palm. Postzegelvereniging Papendrecht organiseert op zaterdag 16 februari van 10.00 tot 15.00 uur een postzegel- en muntenbeurs in zalencentrum De Palm aan de Van der Palmstraat 3 in Papendrecht. Entree en parkeren zijn gratis. Er zijn ook gratis ruiltafels. Voor meer informatie: 0184-415437.

Snertconcert door muziekvereniging Excelsior
10:30, Alblasserdam, Landvast. In het jubileumjaar is het Snertconcert op zaterdag 16 februari de eerste activiteit van muziekvereniging Excelsior Alblasserdam. Dit jaar bestaat de harmonievereniging 125 jaar en dat wordt gevierd. Onder het genot van een kopje koffie, thee of erwtensoep is het heerlijk luisteren naar onder andere Alpina Saga van Thomas Doss, Tina Turner medley gearrangeerd door Anthony Kosko en filmmuziek van Anastasia gearrangeerd door Larry Clark. Het concert staat onder leiding van dirigent Dominique Capello. Aanvang 10.30 uur. Locatie is de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Toegang is gratis.

Open Papendrechts Paren Kampioenschap
13:00, Papendrecht, Denksportcentrum. De Stichting Denksport Papendrecht organiseert op 16 februari het Open Papendrechts Paren Kampioenschap bridge. Dit vindt plaats In het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Aanvang is om 13.00 uur, zaal gaat open vanaf 12.00 uur. Inschrijven kan via de clubsite www.nbbclubsites.nl/club/40012 (tot uiterlijk 14 februari). Inschrijfgeld bedraagt 10 euro per paar. Voor meer informatie: pemkubbe@upcmail.nl of 06-53983122. Er zijn zeven ronden van vier spellen en er wordt gespeeld in drie categorieën.

Zaterdagmiddagconcert met dwarsfluitkwartet
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Dwarsfluitkwartet Mistral zal op zaterdag 16 februari het zaterdagmiddagconcert verzorgen in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht. Was hun programma in 2018 (toen nog onder de naam LiMaJo) hoofdzakelijk op de barok gericht, nu ligt het accent vooral op de romantiek.
Als basis klinken vier dwarsfluiten, maar het instrumentarium reikt van piccolo tot basfluit. De bezetting is als van een vioolkwartet: twee fluiten, alt en bas. De altfluit klinkt een kwart lager en de basfluit een octaaf lager. Het programma van dit concert betreft dus bewerkingen voor fluitkwartet. De toegang is vrij, er is wel een collecte bij de uitgang. Voor meer informatie: www.zmcpapendrecht.nl.

ROV Cantate Domino voert Oratorium Messiah van Händel uit
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. In de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam voert Reformatorische Oratoriumvereniging Cantate Domino op zaterdag 16 februari het oratorium Messiah uit. Het bekende oratorium van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het onderwerp van het oratorium is de persoon van Jezus Christus, de Messias. Het oratorium bestaat uit drie delen: de profetieën in het Oude Testament met de aankondiging van de komst van de Messias, zijn dood, opstanding en hemelvaart, en als laatste deel zijn wederkomst. Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door het Ars Musica orkest en organist Gerben Budding. Solisten van deze avond zijn sopraan Loes van Schothorst, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Gerco Blom en bas Rutger van Oeveren.
Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro per persoon voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 15 euro per persoon. Kaarten kunnen besteld worden via www.cantatedomino.nl.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Bingocommissie Oud-Alblas houdt een grote bingoavond. Het is de vierde avond in een serie van vijf. Er zijn prijzen te winnen. Voor de laatste rond is een grotere prijs beschikbaar. Later binnenlopen kan ook. De toegang is gratis.

Frank Boeijen in De Willem
20:15, Papendrecht, De Willem. Frank Boeijen doet op zaterdag 16 februari tijdens zijn theatertournee 2019 Papendrecht. Vanaf 20.15 uur treedt hij op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
De onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart en de band die past als een warme jas. Eigenlijk is dit genoeg om te weten voor een topavond met Frank Boeijen. Het programma is vertrouwd: een reis door de tijd en de hits vanaf de jaren tachtig naar het heden. En Frank is altijd in topvorm. Met de band van toetsenist Ton Snijders, bassist Charles Nagtzaam, drummer Mark Stoop en gitarist Ger Hoeijmakers is het een genot om naar te luisteren. Hits als Zwart Wit, De Verzoening, Zeg Me Dat Het Niet Zo Is of Vaderland: Frank doet iedere avond een andere greep uit zijn voorraad hits.
Entree bedraagt €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Status Quo Forever voor Biggelmee in het Wapen
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. In het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24 in Alblasserdam treedt op zaterdagavond 16 februari Status Quo Forever op voor de leden en belangstellenden van Biggelmee.
Van Status Quo Forever kan je een gedenkwaardig tribute verwachten met de energie en rauwheid waar Status Quo om bekend staat maar waar ook de harmonieuze samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt eer wordt aangedaan. Alle grote hits zullen te horen zijn maar ook, speciaal voor de fans, minder bekende juweeltjes zoals Mystery Song, Big Fat Mama, Softer Ride, Rolling Home en 4500 Times. Status Quo Forever kan putten uit een repertoire van minimaal 35 nummers en staat garant voor een uitstekend geluid (eigen geluidsman) en een uitgebalanceerde licht show.
Zaal gaat open om 21.00 uur. Entree bedraagt 4 euro voor leden en 8 euro voor andere belangstellenden. Reserveren: http://biggelmee-vzt.nl/reserveren/.

Hurricane Bob in Klokrock
21:30, Kinderdijk, Klokrock Café. In Klokrock Café aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk treedt op zaterdag 16 februari Hurricane Bob live op.
Zanger en gitarist Ben Blue, bassist Ocki Klootwijk en drummer Arie Verhaar gaan compleet los op blues en rock covers. Zij spelen nummers van onder andere Jimi Hendrix, ZZ Top, Stevie Ray Vaughn, Cream, Gary Moore, Creedence Clearwater Revival, BB King, enzovoorts.

zondag 17 februari

DSCB - 100 Years Of Jazz in het theater
14:30, Papendrecht, De Willem. In theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht staat op zondag 17 februari vanaf 14.30 uur DSCB - 100 Years Of Jazz op het programma.
In 1917 werd in New York de eerste 78-toeren jazzplaat opgenomen door de Original Dixieland Jass Band uit New Orleans. Een jaar later veroverde de nieuwe muzieksoort ook Europa. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd op 5 mei 1945 de Dutch Swing College Band opgericht. Het orkest geldt als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.
De Dutch Swing College Band viert het 100-jarige bestaan van de jazzmuziek. Hiervoor putten de musici uit een selectie van hoogtepunten uit de traditionele jazz, aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarige repertoire van de DSCB. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare DSCB-sound worden gespeeld door een energiek, verjongd orkest. Muzikaal vuurwerk. Entree voor de voorstelling: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Open Deur Dienst Nieuw-Lekkerland
17:00, Nieuw-Lekkerland, Maranatha. Op zondag 17 februari wordt in de Hervormde Gemeente Maranatha aan de Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland een Open Deur Dienst gehouden. Het thema van deze dienst is: 'Een open deur'. De muzikale medewerking wordt verleend door gospelgroep Sjofar uit Dordrecht. Ds. P. Barmentlo uit Dordrecht zal voorgaan in de dienst die om 17.00 uur begint. Kinderoppas is aanwezig.

Optreden gospelkoor Sjofar
17:00, Nieuw-Lekkerland, Maranatha. Gospelkoor Sjofar verzorgt op zondag 17 februari vanaf 17.00 uur een optreden in de Hervormde gemeente Maranatha aan de Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland. Onder leiding van Lorena van Boudestein-Zander worden swingende en gedragen nummers in het Nederlands, Engels en ook Hebreeuws, a capella of onder begeleiding van piano of cd-tracks gezongen. Voor meer informatie: www.gospelkoorsjofar.nl.

woensdag 20 februari

Handwerkcafé
09.30-11.45, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Handwerkcafé op woensdag 20 februari in de bibliotheek van Nieuw-Lekkerland aan het Raadhuisplein 1. Op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.