Zwerfvuilactie met Antilope Outdoor, Vaude en DPG

alblasserdam • Antilope Outdoor in Alblasserdam houdt op zaterdag 23 februari een zwerfvuilopruimactie. Ondernemer Evert Vink van Antilope Outdoor organiseert de actie samen met De Plastic Guerrilla (DPG) en met Vaude, leverancier van duurzame buitensportartikelen. Hoewel de Plastic Guerrilla een volksinitiatief is, waarbij anti-zwerfvuilacties geïnitieerd door burgers voorop staan, heeft de milieugroep besloten om toch met Antilope Outdoor en Vaude samen te werken. DPG houdt het hele jaar door 'afvalraids' in vervuilde gebieden in onze regio. DPG participeert ook in schoolprojecten waarbij het om een schone leefomgeving gaat en verzorgt voorlichting op scholen. Op zaterdag 23 februari is iedereen in Alblasserdam welkom om iets te doen tegen zwerfafval. Er is keuze uit twee wandelingen: van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. De start is bij Antilope Outdoor aan de Cortgene. Vaude zal Outdoorsportartikelen laten zien en De Plastic Guerrilla zal haar doelen toelichten. Mogelijk kan Vaude het verzamelde plastic hergebruiken voor de productie van buitensportuitrustingen. Voor meer informatie: www.plasticguerrilla.nl. Mailen kan ook: info@plasticguerrilla.nl


Beginnerscursus bij Videoclub

papendrecht • De Papendrechtse videoclub Fade-in '80 start op 5 maart een beginnerscursus 'Maken en monteren van films'.

Tijdens zeven les avonden worden de basisprincipes behandeld, waaronder camera-instellingen, bewegingen en statieven, kadrering en compositie, licht en geluid, algemene kennis van computer en montageprogramma. Titels, muziek en commentaar bij een film maken. Ook maakt men tijdens de extra clubavonden kennis met het werk van de leden van de videoclub, variërend van een leuke vakantiefilm tot interessante documentaires. De cursussen worden gegeven op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in ons leslokaal op de Kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht. De kosten voor de basiscursus zijn 60 euro per persoon. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is noodzakelijk. Meer informatie: www.videoclubpapendrecht.nl. Vrijblijvend langskomen op maandagavond kan ook.


Alzheimerstichting zoekt bestuursleden

alblasserwaard • De regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland zoekt bestuursleden voor de portefeuilles PR & Communicatie, Alzheimer Cafés / Trefpunten en Belangenbehartiging. Het afdelingsbestuur vergadert een keer per maand in Dordrecht. De werkzaamheden beslaan circa 4 uur per week. Alzheimer Nederland biedt trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Ook is er ondersteuning van de coördinator regionale activiteiten en overige medewerkers van het landelijk bureau. Er is een reiskostenvergoeding en een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Het bestuur wil (de gevolgen van) dementie meer bekendheid geven. Met als doel de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. Daarnaast streeft Alzheimer Nederland ernaar dat de samenleving beter om kan gaan met deze doelgroep. Voor meer informatie of aanmelding: voorzitter Arie Slob via 0183-581331 of via mrarieslob@hetnel.nl.