Gaslek zorgt voor afgelasting

oud-alblas • De Alblas zag zijn thuiswedstrijd tegen Groote Lindt om een niet-alledaagse reden worden afgelast. Het bestuur van de zaterdagderdeklasser achtte het in verband met een gaslek in een tankauto op het nabijgelegen industrieterrein van Alblasserdam niet verantwoord om te gaan voetballen. "Ik sta honderd procent achter dat besluit", zegt hoofdtrainer John den Dunnen. "Er bereikten mij berichten dat verschillende mensen op het sportpark moesten braken vanwege de stank die het gas voortbracht. Dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en wedstrijden annuleren. De gezondheid van mensen gaat voor alles, daar is geen discussie over mogelijk."


Alblasserdam sterk in Meerkerk

meerkerk • Een lekkere 1-2 overwinning op Meerkerk; dat kon Alblasserdam goed gebruiken na de teleurstellende resultaten van de laatste weken. "De afstand tot de gevarenzone hebben we er in ieder geval aardig mee vergroot", genoot trainer Dennis Schoonewil van de prettige driepunter. Murat Elibol was de grote held bij de Souburghers: hij scoorde de beide goals. Bij de 0-1 in de eerste helft was Leroy Naaktgeboren met een sluwe steekbal de aangever. Bij de 0-2 na rust leverde Damien Buwalda de assist. Meerkerk wam vervolgens nog op 1-2 door een eigen doelpunt van Alblasserdammer Glaudy Nzita.


Altena te sterk voor Drechtstreek

papendrecht • Drechtstreek bleek in eigen huis niet opgewassen tegen Altena. De gasten wonnen met 0-2. "Misschien handden we met een klein beetje mazzel een gelijkspelletje uit het vuur kunnen slepen, bezag Drechtstreek-coach Bart Toom, maar terecht zou dat niet geweest zijn." Toom zag zij elftal ondermaats presteren, met twee positieve uitzonderingen: de voortreffelijke jeugdspeler David Kluver ("de beste man van het veld") en de uit het vijfde elftal teruggehaalde Damien Vereecken. Toom: "Ik heb met Damien afgesproken dat ik hem in geval van nood nog eens mag oproepen."