Afbeelding
Foto: Bert Bons

Geen evacués bij Landvast vanwege stankoverlast

alblasserdam • Er zijn zaterdagochtend geen bewoners naar Landvast gekomen als gevolg van de hevige stankoverlast na een gaslek in een tank bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

"Mensen die last hebben van de stank, zijn ondergebracht bij familie. Ze zijn niet hierheen gekomen", vertelt Ton Kroeze van Landvast. Hij heeft van verschillende mensen gehoord dat ze hun huis in Alblasserdam verlaten hebben vanwege de stank.
Het cultureel centrum aan de Haven in Alblasserdam heeft zaterdagochtend in allerijl voorbereidingen getroffen, toen duidelijk werd dat de stankoverlast zeer ernstig was. "Het Rode Kruis had met veldbedden kunnen komen en we hebben onze ruimte opengesteld, maar er is niemand gekomen", legt Kroeze uit. "De gevolgen lijken vooralsnog niet ernstig te zijn. We beschouwen het daardoor als een soort oefening."
In de loop van de ochtend zijn medewerkers van de gemeente Alblasserdam ter plaatse gekomen in Landvast. Onder meer burgemeester Jaap Paans en woordvoerder Pauline Schilthuizen zijn aanwezig om pers en bezoekers die vragen hebben, te woord te staan.


Directie OTT betuigt medeleven

alblasserdam • De directie van OTT Alblasserdam was maandagavond aanwezig tijdens de bewonersavond die de gemeente Alblasserdam had georganiseerd over het gaslek van afgelopen zaterdag. De directeur van het bedrijf verklaarde tijdens de bijeenkomst dat het bedrijf meevoelt met alle omwonenden en iedereen in Nederland die zich onveilig gevoeld heeft als gevolg van het incident.
"We hebben ruim 27 jaar ervaring met vervoer en opslag van dit soort stoffen. Ons bedrijf hecht juist enorm aan veiligheid. We vinden het dan ook verschrikkelijk dat we nu door deze situatie worden getroffen."
Den Ouden gaat samen met de Veiligheidsregio bekijken hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan en ook hoe een dergelijke situatie in de toekomst kan worden voorkomen. Ook zal worden gekeken naar eventuele schade die door de situatie in de omgeving van het bedrijf is ontstaan.