Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Raadsbrede steun voor signalerend huisbezoek

molenlanden • Een motie van Jonette Korevaar (CDA) om het signalerend huisbezoek bij ouderen door vrijwilligers ook in Molenlanden voort te zetten, kon dinsdagavond rekenen op raadsbrede steun. De motie werd mede ingediend door DoeMee!, VVD, CU en Progressief Molenlanden. Ook de SGP sloot zich er bij aan, hoewel Piet de Gruijter zich nog afvroeg: "Moet de gemeente hierin een regierol vervullen? Is het niet beter de uitvoering bij de welzijnsinstellingen neer te leggen?" Jonette Korevaar: "Dat is ook een manier waarop het kan", repliceerde Korevaar. Het college nam de motie over. "Met enthousiasme", beklemtoonde wethouder Lizanne Lanser.


Cursussen en workshops Suppord

papendrecht • Met een nieuwe naam en op een nieuwe locatie is het gemeentelijk Jeugd &Jongerenwerk van de gemeente Papendrecht vanaf 9 februari opnieuw gestart.
Suppord organiseert op de nieuwe locatie aan de Boeieraak 1 in Papendrecht onder andere een aantal nieuwe cursussen en workshops voor Papendrechtse kids en jongeren. Tot aan de zomer van 2019 staat onder meer volgende op het programma: breakdance, koken, kindergrime, zang, striptekenen, vloggen, beats maken, fotografie, dj-en en rappen. Voor meer informatie: www.suppord.nl of 06-36002932.


Politie pakt man voor bedreiging en wapenbezit

papendrecht • De politie heeft dinsdagavond 5 februari een 49-jarige man uit Papendrecht aangehouden voor bedreiging en wapenbezit.
De man deed in de Meeuwenstraat in zijn woonplaats een bedreiging in de relationele sfeer. De politie kwam er uiteindelijk aan te pas. In de woning werden een mes en een wapen met een gaspatroon gevonden. De wapens zijn in beslag genomen en de man is meegenomen naar het politiebureau.


Man valt uit hoogwerker

alblasserdam • Een man is maandagmiddag 11 februari met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij uit een hoogwerker gevallen was. Het incident gebeurde rond 18.00 uur in de Ampèrestraat. De man was in een pand bezig met werkzaamheden. Na zijn val klaagde het slachtoffer over pijn in zijn rug. Na controle is de man voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.