woensdag 6 februari

Bijbelstudie over Gods wet door Esther Noordermeer
20:00, Alblasserdam. Jozua. 'Duidelijkheid over Gods Wet' is het thema van twee studieavonden die door Esther Noordermeer gegeven worden.
Er bestaan veel misvattingen onder christenen bij het interpreteren van diverse teksten over de wet. Esther zal ingaan op de vraag: 'Welke betekenis heeft de Tora voor christenen?' Haar speerpunt is het uitleggen van de Bijbel in zijn oorspronkelijke context met het doel dat gelovigen de Bijbel beter gaan begrijpen.
Esther is onder andere bekend van haar boeken 'de Hemelse voedselbank' en 'Vrij van de wet?' en is een veelgevraagd spreker in het hele land.
De eerste avond is op woensdag 6 februari, de tweede volgt op woensdag 6 maart. De avonden beginnen om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur inloop met koffie in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4 te Alblasserdam. Voor meer informatie over de bijbelstudie, zie ook www.jozua-ega.nl.

donderdag 7 februari

Huis van de Waard
13.30-16.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op donderdag 7 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Info: www.huisvandewaard.nl.

Van der Laan & Woe met Pesetas
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Van der Laan & Woe verzorgen op donderdag 7 februari Pesetas in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Van der Laan & Woe gaan met Pesetas terug naar de tijd waarin de wereld nog overzichtelijk was: leuke, valse romantiek in de trant van 'vroeger was alles beter' in scherpe sketches. Ze doen dit aan de hand van een oude vertrouwde Nokiaringtone. Als je 'm hoort, weet je het gelijk. Van der Laan & Woe fileren speels en genadeloos de hedendaagse mens.
Pesetas is alweer de zesde voorstelling van Jeroen Woe en Niels van der Laan. Ook zijn zij de jongens van televisieprogramma De Kwis, samen met Rob Urgert en Joep van Deudekom.
Entree bedraagt €23,15 / €21,60. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 8 februari

Leoni Jansen & Govert Schilling in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Leoni Jansen & Govert Schilling komen op vrijdag 8 februari naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met hun voorstelling Starry, Starry Night.
Als er ook maar iets over sterren of de ruimte in het nieuws is, komt wetenschapsjournalist Govert Schilling uitleggen hoe dat zit. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek en heeft onderhand een bed in de DWDD studio's staan. Leoni Jansen is ook gefascineerd door de sterren. Samen maakten ze Starry, Starry Night, een oerknal van een theatercollege met muziek waarin fascinerende verhalen over het universum worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel.
Entree: bedraagt €19,00 / €17,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 9 februari

Brocante fair
10:00, Papendrecht, De Palm. Ariena's Home - Het Brocante Dijkhuisje verzorgt op zaterdag 9 februari van 10.00 tot 16.00 uur een brocante fair in De Palm aan de Van der Palmstraat 3 in Papendrecht. Voor meer informatie: www.facebook.com/hetbrocantedijkhuisje.

Verzamelbeurs in Alblasserdam
12:00, Alblasserdam, Landvast. Zaterdag 9 februari zal de maandelijkse verzamelbeurs in Cultureel Centrum Landvast aan de Haven te Alblasserdam worden gehouden.
Iedere tweede zaterdag van de maand komen verzamelaars van ansichtkaarten, postzegels, munten, sigarenbandjes en dergelijke bijeen om hun verzameling uit te breiden. Maandelijks worden ook verzamelingen te koop aangeboden door personen die 'zolderopruiming' houden. De beurs is geopend van 12.00 tot 15.00 uur. Inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Uitvoering rondom Robert Long in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Maaike Widdershoven en anderen komen op zaterdag 9 februari om 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met de voorstelling De Dag Dat Ik Robert Long Ontmoette.
Robert Long zou dit theaterseizoen 75 jaar zijn geworden en dat is een mooi moment om zijn liedjes weer te laten horen. Natuurlijk was het nog mooier geweest als Robert zijn liedjes zelf had gezongen, maar dit is een schitterend alternatief: vier geweldige solisten die in staat zijn om zijn liedjes weer op een eerlijke en verrassende manier tot leven te brengen: Maaike Widdershoven (bekend van onder andere The Sounds Of Music en Aspects Of Love), Wil van der Meer (Dr. Tinus, Kinderen Geen Bezwaar), Julia Herfst (Telkens Weer Het Dorp, Eline Vere) en Roberto de Groot (Jeans, Billy Elliott, Evita).
Alle vier hebben ze Robert ook echt ontmoet op een dag in hun leven en dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Daarover vertellen ze in de voorstelling grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen en ze zingen bekende en ook nog onbekende liedjes, prachtig gearrangeerd en uitgevoerd door een combo onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt. Een wonderschoon eerbetoon aan een groot artiest.
Entree bedraagt €28,30 / €26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 10 februari

Funk en disco in Plug In Café
14:30, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Het Plug In Cafe staat in het teken van funk en disco. Met een blazerssectie en drie vocalisten brengt de 10-koppige band Boogy Nights funky en disco hits van vroeger en nu.

Zangdienst met Les Chantres
17:00, Papendrecht, De Morgenster. In Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht wordt op zondag 10 februari vanaf 17.00 uur een zangdienst gehouden met Les Chantres.
Zij verzorgen samen met het aan het koor gelieerde combo een zangdienst met liederen die op het lijf van dit koor geschreven staan. Als toehoorders word je opgenomen in de sfeer die dit koor weet te scheppen met het muzikaal vertolken van liederen. Dit grote koor is wat moeilijk in te passen is in een reguliere morgendienst in de Morgenster maar in de middagviering is er wat meer ruimte te creëren. Het thema van de zangdienst is: En daarom zing ik. De liederen worden voorzien van begeleidende teksten, uitgesproken door Heine Tillema.

dinsdag 12 februari

Huis van de Waard
13.30-16.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop van Huis van de Waard op dinsdag 12 februari in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met o.a. gezellig creatief aan de slag met lappen Info: www.huisvandewaard.nl.

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, pand SWA. De pas opgerichte maandelijkse Popluisterclub gaat weer plaatsvinden op dinsdag 12 februari van 14.00 tot 16.00 uur in het pand van Stichting Welzijn Alblasserdam. De luisterclub is een bijeenkomst van oudere liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, dus de jaren 1950 tot 2000. Er wordt muziek gedraaid die het waard is om nog eens van te genieten en te luisteren en de deelnemers kunnen steeds hun mening geven, vragen stellen en ideeën aandragen. Bezoekers kunnen muzikale herinneringen ophalen of juist nieuwe songs ontdekken. De Popluisterclub is bedoeld voor ouderen maar natuurlijk zijn jongeren van harte welkom. Locatie is de Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20 Alblasserdam. De toegang is gratis, nieuwe deelnemers wel graag even aanmelden via 078-2021220.

PCOB-middag
14:00, Nieuw-Lekkerland, Hoeksteen. In De Hoeksteen aan de Vonckstraat 13 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 12 februari weer een PCOB-middag gehouden. W. van der Spek zal komen spreken over 200 jaar Koninkrijk. De middag begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 is de kerk open en is de koffie/thee klaar. Voor meer informatie: Annie Stam via 0184-681836.

woensdag 13 februari

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 13 februari weer een Open Tafel gehouden voor inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk van 55 jaar en ouder. Organisatie is in handen van de L. en N. Smit's Stichting. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 11 februari uiterlijk 10.00 uur.
Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.

Lezing over 'Een muur van water'
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. Op woensdagavond 13 februari verzorgt auteur Teuntje de Haan een lezing voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Zij vertelt over haar ervaringen tijdens en na de Watersnoodramp, die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 plaatsvond. Zij schreef er een boek over met de titel 'Een muur van water'. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.
In die bewuste nacht werd Nederland getroffen door een van de grootste natuurrampen die Europa in eeuwen heeft gekend. In enkele uren overspoelde de zee met donderend geweld grote delen van het land en vonden meer dan 1800 mensen de dood. Teuntje de Haan was net een kleuter toen haar vader in het holst van die nacht vertrok om mensen te gaan helpen. Samen met haar moeder en broertje bracht zij vier bange dagen door op een ijskoude zolder, vergeefs wachtend op zijn terugkeer. Op basis van haarscherpe herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueerde Teuntje de Haan vijfenzestig jaar later wat er precies was gebeurd. En wie haar vader eigenlijk was. 'Een muur van water' is een aangrijpend verhaal waarin gebeurtenissen uit een noodlottig verleden zich op intrigerende wijze verbinden met het heden.
Teuntje is een geboren Alblasserdamse en groeide op in Bleskensgraaf. Op de avond is het boek te koop met de mogelijkheid het te laten signeren door de schrijfster.

donderdag 14 februari

Huis van de Waard met Valentijn-diner
13.30-19:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop op donderdag 14 februari van Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland, met inloop met een gezellige middag met o.a. tijd voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Van 16.30-19.00 samen eten (koken) Valentijn-diner: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

zaterdag 16 februari

Open Papendrechts Paren Kampioenschap
13:00, Papendrecht, Denksportcentrum. De Stichting Denksport Papendrecht organiseert op 16 februari het Open Papendrechts Paren Kampioenschap bridge. Dit vindt plaats In het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Aanvang is om 13.00 uur, zaal gaat open vanaf 12.00 uur. Inschrijven kan via de clubsite www.nbbclubsites.nl/club/40012 (tot uiterlijk 14 februari). Inschrijfgeld bedraagt 10 euro per paar. Voor meer informatie: pemkubbe@upcmail.nl of 06-53983122. Er zijn zeven ronden van vier spellen en er wordt gespeeld in drie categorieën.

ROV Cantate Domino voert Oratorium Messiah van Händel uit
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. In de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam voert Reformatorische Oratoriumvereniging Cantate Domino op zaterdag 16 februari het oratorium Messiah uit. Het bekende oratorium van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro per persoon voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 15 euro per persoon. Kaarten kunnen besteld worden via www.cantatedomino.nl.