• Word ook lid van het burgerpanel Tip Molenlanden.
• Word ook lid van het burgerpanel Tip Molenlanden. Foto: KontaktMediapartners

Toponderzoek: 69% wil voornemens waarmaken

molenlanden • De enquête over goede voornemens onder het burgerpanel TipMolenlanden leverde 457 reacties op. 66% van de respondenten heeft geen goede voornemens gemaakt.

Van de groep die dat wel deed, denkt 69% dat het gaat lukken de goede voornemens waar te maken.
Van hen die geen goede voornemens hebben gemaakt, zegt 64% 1 januari hiervoor geen geschikt moment te vinden. 'Een voornemen moet spontaan zijn, dan ga je er gemakkelijker voor'. En: 'Het noemen van goede voornemens vanaf 1 januari is een hype. Het is belangrijker om oprecht achter een goed voornemen te staan'.
Meest genoemde goede voornemen is: gezond leven / meer sporten (33%). Ook afvallen, meer tijd besteden aan gezin / partner en milieubewuster leven scoorden hoog. Goede voornemens die spontaan werden genoemd, zijn onder meer: assertiever worden, me minder druk maken over onbelangrijk zaken, tevreden zijn met kleine dingen, studie halen / afronden en mensen over Jezus vertellen.
Van de Molenlanders met goede voornemens verwacht 69% ze te kunnen waarmaken. 16% denkt dat het lastig gaat worden en 2% is er al mee gestopt.

TipMolenlanden
De nieuwe gemeente Molenlanden heeft een burgerpanel, een initiatief van Kontakt Mediapartners. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt editie Alblasserwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl. Het burgerpanel gaat inmiddels richting 550 leden. Intentie is om in 2019 te groeien naar 750. Toponderzoek heeft in 30 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming.


Brand in huis langs Blokweerweg

alblasserdam • In een (klus)woning aan de Blokweerweg in Alblasserdam is zaterdag 2 februari brand ontstaan.
Even voor 18.00 uur zag een buurtbewoner rook en vuur onder de dakpannen van een woning vandaan komen. Samen met buurtbewoners werd de brand deels geblust met poederblussers en een tuinslang. Intussen werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. De bevelvoerder schaalde na enige tijd op naar 'middelbrand'. Enerzijds vanwege de waterwinning, anderzijds omdat in het huis van de buren ook rook te zien was. Nadat een deel van het plafond was weg gezaagd en er dakpannen verwijderd waren, kon het brandje bestreden worden.


Bonnen voor afzetting negeren

papendrecht • De politie slingert bestuurders op de bon die vrijdag de afzetting in Papendrecht negeerden na een aanrijding. Er had een flinke botsing plaatsgevonden op de kruising van de Burgemeester Keijzerweg met de Pieter Zeemanweg, waarbij een van de betrokkenen licht letsel had opgelopen. Na de afzetting met een politiewagen en verkeerspilonnen waren er diverse automobilisten die vonden dat ze er desondanks best langs konden. "Er wordt op kenteken geverbaliseerd tegen deze overtreders!", laat de politie weten.