Mantelzorgochtend

alblasserdam • Op donderdag 14 februari organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is, bijna als vanzelfsprekend, 'Valentijnsdag'.

Tijdens deze bijeenkomst zal Mattanja Kroon de deelnemers verrassen met een creatieve workshop waarin liefde en vriendschap centraal zullen staan. Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die plaats zal vinden op het kantoor van de SWA, Cortgene 20.

De inloop is vanaf 09.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Seizoenswandeling voor senioren

alblasserdam • Liefhebbers van een wandeling kunnen op woensdag 20 februari meelopen met de seizoenswandeling. Onder begeleiding van het ABC team en Stichting Welzijn Alblasserdam wandelen twee groepen ongeveer 2 of 4 kilometer. Na afloop krijgen de deelnemers de kans zich op te warmen onder het genot van een kopje soep.

Deelnemers zijn welkom vanaf 10.30 uur in sportcentrum De Blokweer. Na een kop koffie of thee vertrekt de groep voor twee verschillende afstanden om 11.00 uur. De wandelingen zijn onder begeleiding en is speciaal voor 55+ers. Beide groepen verzamelen weer bij het sportcentrum om hier te genieten van een kopje erwtensoep.

Deelname aan de wandeling is gratis. Inschrijving is wel verplicht en kan via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. De SWA en het ABC team gaan ieder seizoen een wandeling organiseren met een andere route en een soep passend bij het seizoen.


Connectgroep

alblasserdam • Op dinsdag 19 februari faciliteert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.

Het thema voor de Connectgroep van deze morgen is 'Overprikkeling'. De aanwezigen zullen met elkaar en mantelzorgconsulente Heleen Visser in gesprek gaan over dit actuele onderwerp.

Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in de SWA huiskamer aan de Cortgene 20 te Alblasserdam. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Digitale cursussen voor 55-plussers

nieuw-lekkerland • Voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk organiseert de L. & N. Smit's Stichting binnenkort diverse digitale cursussen. Onder meer de volgende cursussen worden aangeboden: basiscursus Windows 10, cursus fotobewerking/fotoalbum maken.

Voor aanmeldingen of inlichtingen kan men naar de balie van de L. & N. Smit's Stichting in 't Waellant gaan of bellen met 0184-689360.