Afbeelding
Foto:

SGP: 'De JOP is nog niet toppie joppie'

alblasserdam • Er zijn positieve geluiden rond de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) in Alblasserdam, maar diverse partijen lieten dinsdag tijdens de raadsvergadering weten nog wel hun zorgen te hebben.

Jan Mark ten Hove (SGP) omschreef dat op een creatieve wijze: "Het gaat nog niet toppie joppie met de JOP."

Veiliger maken

Hij vervolgde: "Uit de evaluatie blijkt dat er sprake is van verdachte auto's die daar rondrijden en ook wordt er nog veel afval, waaronder glas, achtergelaten. Wethouder, wat gaat u eraan doen om het veiliger te maken?"

Hoog schadebedrag

René Zonnebeld (PvdA) stipte de vernielingen tijdens oud en nieuw aan. "Dat zorgde voor een hoog schadebedrag en dat kunnen we niet accepteren."

En Margreet Bos (CDA): "We hopen dat er wat aan de overlast van het afval wordt gedaan; het zou mooi zijn als de jongeren bij het opruimen betrokken worden."

Dat laatste is een uitdaging, zo stelde wethouder Dorien Zandvliet. Want er zijn verschillende groepen jeugd die gebruikmaken van de JOP bij de skatebaan aan de Vondellaan.

Moeilijk te spreken

"Wij spreken met de 'lieverdjes', die geen afval achterlaten', vertelde wethouder Zandvliet tijdens de raadsvergadering. "Het is moeilijk om in gesprek te komen met de groep die de overlast veroorzaakt."

Ze vervolgt: "En elk jaar komt er vanaf de basisschool een nieuwe lichting, waarvan een deel gaat hangen bij de JOP. Dat is een blijvende uitdaging. We zien wel minder meldingen van overlast dan in de vorige winter, dat is positief."

Auto's

Wat betreft de verdachte auto's gaf ze aan dat dat niet in relatie staat tot de jongerenplek.

"Die waren er in deze wijk ook al voordat de JOP er stond. Het lijkt er los van te staan."

Geurt Mouthaan