Lekkerland stijgt naar derde plek

nieuw-lekkerland • Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Heerjansdam heeft Nieuw-Lekkerland weer naast Montfoort op de derde plek postgevat in de eerste klasse C. De bezoekers startten beter aan het duel en namen terecht een voorsprong, terwijl doelman Edward de Groot er ook nog een paar ballen uit wist te houden. "We waren niet scherp", zag Maarten van Gastelen. "We hielden de ruimtes te groot en schakelden niet goed." Daarna pakte Nieuw-Lekkerland het wel beter op en in de tweede helft werd er weer de gebruikelijke sportieve agressiviteit getoond. Via een mooie combinatie tussen Wim de Jong en Sjoerd Slob scoorde laatstgenoemde met zijn linkerbeen in de kruising. Daarna kreeg Lennert de Vries nog een goede kopkans, maar het bleef bij 1-1.


Gelijk bij puzzelend Drechtstreek

woudrichem • Opnieuw een gelijkspel voor Drechtstreek: deze keer was het 1-1 in Woudrichem. Het zijn opvallende cijfers voor Bart Toom als hoofdtrainer: één keer winst, vijf keer gelijk. Nog altijd ongeslagen. "Ik had vandaag stiekem de drie punten wel willen hebben", lachte de oefenmeester, al moest hij toegeven dat Woudrichem toch wel het betere van het spel had. Via een eigen doelpunt kwam zijn ploeg op voorsprong maar net na rust stond het op het Bolwerk weer gelijk. In de slotfase miste Rick Holder nog voor open doel. "Het was wel flink puzzelen vandaag", gaf de mental coach aan. "We misten zes spelers dus ik liet drie man uit het tweede opdraven en eentje uit de A-jeugd. En dan toch een mooie uitslag tegen de nummer drie, altijd lekker."


Alblasserdam blijft op één punt steken

alblasserdam • Alblasserdam en VVAC kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Damdorpers beginnen daarmee inmiddels angstvallig naar de streep te kijken al is het gat nog behoorlijk. Dennis Schoonewil zag een slechte wedstrijd. "Al vond ik ons wel de betere." Door een vrije trap te verlengen zette Jelle de Wit de bezoekers op voorsprong. VVAC raakte het daarna een beetje kwijt en zag Alblasserdam via Glenn de Jong langszij komen. Pieter Lerensveld keerde vervolgens een strafschop van Bart Koomans. "We dachten in de tweede helft door te kunnen trekken", gaf Schoonewil aan. "Maar eigenlijk voetbalde de lamme tegen de blinde. We moeten nu zelfs met een schuin oog naar beneden gaan kijken al is er nog een gat van acht punten."


PKC wint eenvoudig van angstgegner

papendrecht • PKC/SWKGroep heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Fortuna. Het werd 26-13 in de eigen korfbalhal in Papendrecht. Fortuna won drie van de laatste vier onderlinge ontmoetingen van PKC, maar ditmaal kwamen ze er niet aan te pas. De eerste punten werden nog eerlijk verdeeld, maar daarna liep PKC snel uit naar 7-3. Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst waren ouderwets op dreef. Aanvoerder Leeuwenhoek scoorde tijdens deze wedstrijd zijn duizendste treffer in de Korfbal League en treedt daarmee tot een select gezelschap gelauwerde spelers die dat heeft gepresteerd. De ruime winst was niet alleen de verdienste van PKC. Het ging zaterdag namelijk erg moeizaam bij Fortuna. Een time-out en veel wisselingen brachten geen veranderingen bij Fortuna. PKC speelde ook niet echt goed, maar dat hoefde ook niet om van dit Fortuna te winnen.