• Papendrecht en Roda Boys speelden zaterdag gelijk.
• Papendrecht en Roda Boys speelden zaterdag gelijk. Foto: Richard van Hoek

Papendrecht en Roda Boys in evenwicht

papendrecht • De topper in 2F tussen Papendrecht en Roda Boys is in een 1-1 gelijkspel geëindigd en daar konden beide trainers zich in vinden. Het zorgde er wel voor dat de niet spelende koploper Nivo Sparta de grote winnaar van het weekend werd.

Johan Sturrus maakte zich er geen zorgen om dat zijn ploeg naar de vijfde plek afzakte. "De concurrentie moet ook nog tegen elkaar en wij staan er gewoon mooi bij", was de trainer zelfverzekerd. Zijn Papendrecht staat immers nog op slechts drie punten van de koppositie al hebben Nivo Sparta en Roda Boy wel een wedstrijd minder gespeeld.

"Ik wel leven met dit gelijkspel", gaf Roda Boys-trainer Frank Brands aan. "Maar ik vond ons over het geheel gezien wel dominanter spelen. We hadden ook de betere kansen al waren zij in het slot nog zeer gevaarlijk en kwamen wij goed weg."

In het eerste kwartier had Roda Boys een optisch overwicht met wat kleine kansjes maar het was Justin Beemsterboer die Papendrecht op voorsprong zette. Al was de aanloop naar de goal discutabel. "Die bal was een halve meter over de lijn maar hij vlagde niet", foeterde Brands. "Dat is zuur voor ons maar daar heb je mee te dealen."

Beemsterboer maakte het met een bal in de verre hoek uitstekend af. Direct erop had Nick Linnenbank gelijkmaker op zijn schoen. Hij kon zo binnentikken maar schampte slechts het leer.

"Het was een open wedstrijd", vond Sturrus. "Na de goal werden wij wat beter maar tien minuten voor de rust kwamen we toch weer onder druk te staan."

Missers

Een deel van het publiek dacht toen zelfs dat Linnenbank zijn ploeg op voorsprong zette maar in plaats van in de kruising knalde zijn schot van dichtbij in het zijnet. De missers leverden hem een wissel op.

"Hij had er minimaal twee in moeten schoppen", oordeelde Brands. "Er kwam ook wat irritatie in de ploeg dus na rust heb ik Maverick van Maaren de kans gegund."

Roda Boys nam de wedstrijd wat meer in handen en kwam langszij via een kopgoal van Cristiaan van Aalst.

In de slotfase was het echter toch Papendrecht dat bijna met de drie punten ging lopen. Beemsterboer won het duel van Rico Grandia maar zijn schot kon doelman Paul van den Elzen niet passeren. Diep in blessuretijd brak de spits opnieuw door en deze keer knalde de bal via een handje van Van den Elzen op de paal.

"We zakten in de tweede helft wat in", liet Sturrus noteren. "We lieten hen te veel voetballen. Toch kantelde het weer in ons voordeel en ik vind het knap dat we dat voor elkaar kregen. Ik had graag gezien dat die bal van Beemsterboer binnenkant paal binnenviel maar met de winst zouden we toch wel iets teveel hebben gehad."

Marco van Vlijmen