Gelijkspel voor CKC

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk uit Alblasserdam hebben zaterdag gelijkgespeeld tegen nummer drie Vitesse.

Kinderdijk, dat zelf gedeeld eerste stond, ging goed van start en na ruim een minuut lag de eerste bal in het mandje. Een korte kans van Martijn Kreuk zorgde voor 0-1. Na twee minuten werd het 1-1 en 20 seconden later werd de 1-2 gescoord door Marjolein Verkerk.

Bij een stand van 5-5 halverwege de eerste helft was er de eerste wissel voor Kinderdijk. Lotte van de Lustgraaf ging eruit en Samantha Schuit kwam erin. Tien minuten voor rust was goed te zien dat beide ploegen hard vochten voor de winst. Allebei kregen goede kansen maar allebei verloren ze ook veel ballen. Dat was ook te merken aan de stand. 6-6. Na over en weer nog wat scores was ook de ruststand gelijk: 9-9.
Ook de tweede helft ging Kinderdijk voortvarend van start. Binnen 10 seconden scoorde Max Donkervoort de 9-10. Maar 20 seconden later kwam Vitesse weer terug tot 10-10. De tegenstander uit Barendrecht liep langzaam uit naar 12-10, mede door een benutte strafworp. Marjolein Verkerk scoorde hierna twee keer waardoor de stand weer gelijk getrokken werd.
Vijf minuten voor het eindsignaal stond Kinderdijk op een lichte voorsprong van 14-16. Vitesse toonde echter veerkracht en kwam terug tot 16-16, wat tevens de eindstand was.
Ook deze wedstrijd had Bram Rouppé de meeste punten achter zijn naam en dat met een zwaar gekneusde pols, die hij al aan het begin van de wedstrijd had opgelopen, zoals achteraf is gebleken.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Kinderdijk tegen Korbis uit Waddinxveen. Deze wedstrijd start om 19:30 uur en wordt gespeeld in sporthal de Dreef.

Mooie pr's Wiekslag in Swimkick Circuit

alblasserdam • De jongste zwemmers van ZPC Wiekslag zwommen zaterdag 26 januari de tweede ronde van de Swimkick-Minioren Circuit. De minioren hebben deze middag goed gezwommen. Er waren diverse mooie PR's en een aantal zwemmers kregen medailles omgehangen.

Jasmijn Schoonen zwom twee keer naar goud: op de 100 meter schoolslag met een PR van 5,95 seconden naar 1:44.18 en op de 50 meter vlinderslag in 50.19. Julia Sterk zwom op deze afstanden naar het zilver in 1:50.21 en het brons in 54.37, met ook mooie PR's van 6,08 en 2,82 seconden.
De 400 meter vrije slag van Yuni Huizer was met een tijd van 6:26.76 een bronzen medaille waard en haar 100 meter schoolslag van 1:50.64 was ook goed voor brons.
Ivo Bot zwom naar goud op de 50 meter vrije slag in 34.52 en zijn 100 meter rugslag (1:26.51) was met 5,09 seconden sneller ook goed voor een gouden medaille. Julian Kroon verbeterde zijn tijd op de 50 meter vlinderslag naar 48.06 knap met 6,12 seconden en zijn zusje Robine zwom in 43.39 op de 50 meter vrije slag naar het brons.
Jayda Akpullukcu was op de 100 meter rugslag 3,95 seconden sneller en haar tijd op de 50 meter vrije slag van 47.21 is met 2,19 seconden verbeterd.
Owen Houdé was 2,62 seconden sneller in zijn tijd van 38.91 op de 50 meter vrije slag. Ghalil Lodder had op deze afstand een verbetering van 0,30 seconden naar 45.35 en Jordan Neyhoft zwom deze afstand in 47.21, maar ook Isabel Rodriquez verbeterde haar tijd met 2,14 seconden naar 1:08.05. Samgar Oosterwijk was in 1:38.34 maar liefst 6,48 seconden sneller op de 100 meter rugslag.