• Vera van Wijk, Firenze van Wijngaarden, Chevanna Spieker, Roos Verheijen en Merel de Vreede (v.l.n.r.).
• Vera van Wijk, Firenze van Wijngaarden, Chevanna Spieker, Roos Verheijen en Merel de Vreede (v.l.n.r.). Foto:

PKC overtuigt tegen Blauw Wit

papendrecht • PKC/SWKGroep heeft zaterdag met 21-25 gewonnen van Blauw Wit. De Papendrechtse formatie nestelt zich daarmee stevig in de top vier. Dat was nodig, omdat er vorige week dinsdag nog verloren werd van koploper TOP. De eerste vier plaatsen in de Korfbal League geven recht op deelname aan de kruisfinales, met als doel een ticket voor de landelijke zaalkorfbalfinale in Ziggo Dome. PKC verslapte alleen aan het eind van de wedstrijd, maar kon de voorsprong moeiteloos vasthouden. Arjan van Houweling werd topscorer met 7 doelpunten.


Veel medailles voor turnsters Olympia

papendrecht • De turnsters van Olympia Papendrecht uit de 5e en 6e divisie hebben zaterdag goed gepresteerd tijdens hun eerste deelname aan het Souplesse Toestel Toernooi in Hendrik-Ido-Ambacht.
Dit is een eendaags toernooi waar turnsters zowel in de meerkamp over vier toestellen als per toestel turnen voor een medaille. Voor deze turnsters was het na de clubkampioenschappen de eerste wedstrijd van het seizoen en hier was hard voor getraind. En met veel succes: zowel op de vier toestellen als in de meerkamp werden er meerdere medailles gewonnen.


Dames Smash'66 laten punten liggen

alblasserdam • De dames van volleybalvereniging Smash '66 hebben vrijdag met 3-1 verloren van AVVA uit Ameide.
Na de winst op Vollido uit Hendrik Ido Ambacht bekleedde Smash'66 dames 1 de tweede plek in de eerste klasse B. Met eventuele promotie in gedachte waren de dames vastbesloten om de uitwedstrijd tegen AVVA, dat op de 11e plaats staat, te winnen. AVVA bleek echter een geduchte tegenstander die gretig gebruik maakte van de fouten en het slordige spel van de Alblasserdamse dames. De eerste set werd nipt gewonnen (22-25), maar daarna won AVVA de resterende drie sets. De Alblasserdamse ploeg daalt één plek in de ranking na dit verlies en bekleedt nu de derde plek. Aanstaande vrijdag om 21:15 uur speelt Smash'66 tegen VCE/PSV 2 uit Eindhoven in Sporthal de Blokweer.