• Het team van Klipperstars in de verdediging.

Belangrijke zege U20 Klipperstars

nieuw-lekkerland • De U20 mannen basketbalvereniging Klipperstars hebben zaterdag met 76-91 gewonnen van The Jumpers uit Den Haag.

Bij de twee belangrijkste spelers van de tegenstander het spel ontregelen was één van de eerste opdrachten die de coach meegaf. Deze opdracht werd goed uitgevoerd. Een strakke verdediging met daarin weinig scoringskansen voor The Jumpers leverde slechts 4 punten op voor de tegenstander met al 5 minuten gespeeld. Echter was het probleem bij de Lekkerlanders dat ze het netje zelf ook niet wisten te vinden. 4-4 was dan de stand na al 5 minuten te hebben gespeeld. Jumpers pakte vervolgens de leiding met 4-7 maar vanaf toen leken de Klipperstars mannen wakker geschud. 11 punten op rij werden er gemaakt en verdedigend stond het als een huis. De kwartstand was dan ook 15-7.

Het 2e kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Klipperstars stond verdedigend sterk en wist aanvallend steeds simpeler het net te vinden. Een aantal mooie snelle aanvallen en een paar driepunters resulteerde wederom in een flinke sprint. Er werden dit kwart maar liefst 24 punten gescoord tegen over 13 van The Jumpers. Een 39-20 ruststand was dan ook meer dan verdiend.

In de rust werd besproken dat het verschil met name te maken had met de energie die Klipperstars leverde. Voor elke bal werd er gevochten en om de wedstrijd snel in het slot te gooien was dit ook wat er moest gebeuren in de 2e helft. Dat lukte, behoudens een kleine inzinking in het derde kwart, heel goed.

Zaterdag 9 februari staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen nummer 1 Almonte.