Repair Café

papendrecht • In de kleine zaal van Résidence Gerbrandy aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht wordt op zaterdag 2 februari van 10.00 tot 13.00 uur weer Repair Café gehouden.

De vrijwilligers kunnen veel kapotte spullen weer maken. Kleding kan soms nog gerepareerd worden en dat geldt ook voor elektronica, computers, naaimachines, gebroken sieraden, enzovoorts. Belangstellenden zijn welkom voor een reparatie of advies. De reparaties zijn gratis, maar eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening. Er is een fooienpotje ter bestrijding van de onkosten.


De Willem in finale van Artcadia

papendrecht • Havoleerlingen uit klas 2K van het Willem de Zwijger College in Papendrecht hebben samen met elf andere scholen de finale van Artcadia bereikt met het project 'PrulPunten', een prullenbak om op een leuke manier afval te scheiden en te recyclen.

Op de PrulApp punten kun je dan punten verdienen. De hoeveelheid van deze punten verschilt met het afval dat je weggooit. Verdien je genoeg punten? Dan kunnen deze ingewisseld worden voor kortingsbonnen voor verschillende winkels en producten. In de fictieve toekomststad Artcadia doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. Deze veelzijdige prullenbak is dan ook helemaal oplossingsgericht ontworpen bij deze materie. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie KNHM Foundation in samenwerking met Canon Nederland om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.
De wedstrijd, die nu voor de elfde keer gehouden wordt, is een techniek- en kunstproject: leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor Artcadia. Dit jaar doen 131 scholen mee en er kwamen 400 projecten binnen, dus het is een mooie prestatie van de 2K havisten om bij de beste 11 van het land te horen. Het winnende schoolteam bezoekt bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs.

Op woensdag 6 februari verzorgt een medewerker van Arcadis een workshop voor 2K in school. Zo is de kans nog groter om op 10 april bij de landelijke finale in het Evoluon in Eindhoven een geweldig uitgewerkte PrulPunten prullenbak te presenteren aan de vakjury. Op de pagina Week in Beeld staat een foto van het team van De Willem dat de finale bereikt heeft.


Bijeenkomsten Bijbel & Brood

papendrecht • Buurtsteunpunt Bij Bosshardt aan de Staringlaan 3 in Papendrecht is begin dit jaar begonnen met Bijbel & Brood.

Elke zondag in de oneven week van 11.00 tot 13.00 uur is er een laagdrempelig samenzijn met een woord uit de Bijbel, een kopje koffie, een korte overdenking en een brood- en soepmaaltijd. Belangstellenden zijn welkom om aan te sluiten. De eerstvolgende ontmoetingen staan gepland op 3 februari, 17 februari, 3 maart, 17 maart en 31 maart.

Bij Bosshardt is dagelijks geopend met diverse activiteiten voor groot en klein. Tevens beschikt het buurtcentrum over een tweedehandskledingwinkel waar kleding gebracht en gekocht kan worden.