• Wethouder Corine Verver (links) en Jos van Hest (rechts).
• Wethouder Corine Verver (links) en Jos van Hest (rechts). Foto: Roel Teeuwen

Taalfeest op de Augustinusschool

papendrecht • Samen met de kinderen van groep 6 en 7 van de Augustinusschool in Papendrecht, wethouder Corine Verver, leden van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en belangstellende ouders van de kinderen van de school werd donderdagmiddag het eerste exemplaar van dichtbundel 'Hier ga ik zitten en schrijven' gepresenteerd.

Daarna kregen alle kinderen het bundeltje waar hun eigen gedicht in afgedrukt is. Een aantal leerlingen droeg hun zelfgemaakte gedicht onder de bezielende leiding van de dichter Jos van Hest uit Amsterdam voor. Dit educatieve project is een onderdeel van het project De Gouden Rand. Dit project wordt ondersteund door de provincie Zuid-Holland om het bijzonder cultureel en maritiem erfgoed van het dijklint onder de aandacht te brengen. De kinderen maakten hun gedichten op de locatie waar de dijk van Papendrecht in 1953 doorgebroken is. Daar is door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh het gedicht 'Hier', gemaakt door de bekende dichter Ineke Holzhaus, op een bronzen plaquette, geplaatst. Inmiddels zijn er dertien gedichten in de Alblasserwaard te vinden.

Corine Verver complimenteerde de kinderen met hun mooie gedichten. Zij was verrast over de grote creativiteit en vond het prachtig om te lezen hoe de kinderen woorden hebben gevonden om de band van Papendrecht met polder dijk en water te beschrijven.

Op de foto staan links wethouder Corine Verver en rechts dichter en poëziedocent Jos van Hest. In het midden een leerling van de school.