Lezing over 'Verlies en verder'

papendrecht • De Vlaamse klinisch psycholoog Manu Keirse (72) verzorgt op 14 februari vanaf 19:30 uur een lezing over het thema 'Verlies en verder'.

Manu Keirse is een veelgevraagd spreker en wordt gezien als autoriteit in Nederland en België op het gebied van omgaan met rouw en verlies en palliatieve zorg. In zijn vele lezingen en boeken komt steeds naar voren dat er mogelijkheden zijn om elkaar te helpen bij verlies en verdriet.

Deze lezing is toegankelijk voor iedereen en interessant voor wie zelf te maken heeft of krijgt met verlies; wie beter wil weten hoe je anderen kunt helpen bij verlies en verdriet, op het werk of privé; wie beter wil weten hoe je kinderen kunt helpen omgaan met verdriet en verlies. De lezing wordt gehouden in zalencentrum De Palm in Papendrecht. Voor meer informatie of aanmelden: www.aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl/actueel of 06-24204630. Organisatie is in handen van Aandacht voor Afscheid van Carla van Hemert.


Workshop Zorg de Baas

ottoland • Binnenkort start in Ottoland een workshop voor mensen die zorgen voor een naaste. Dit kan bijvoorbeeld een (schoon)ouder zijn, een partner of een kind. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen sociaal team Molenlanden en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

De workshop bestaat uit zes bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst in het Huis van de Waard aan de A 94 in Ottoland. Er is aandacht voor onderwerpen als: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van uw omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over de eigen situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.

De bijeenkomsten vinden plaats op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur op de volgende dagen: 18 en 25 februari, 4 en 25 maart, 1 en 8 april. De terugkombijeenkomst is op 24 juni 2019. De kosten van de workshop bedragen eenmalig 10 euro voor het schriftelijk materiaal. Voor meer informatie of aanmelding: 088-751500 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Inwoners van de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Papendrecht zijn welkom.


Connectgroep van de SWA

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) faciliteert op donderdag 31 januari weer een gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.

Het thema voor de Connectgroep van deze morgen is 'Leven met een kind met een beperking'. De aanwezigen zullen met elkaar en mantelzorgconsulente Heleen Visser in gesprek gaan over wat dat met je doet en met degenen die erom heen staan. Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in de SWA huiskamer aan de Cortgene 20 te Alblasserdam. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Meer informatie over de connectgroep is op te vragen via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.