donderdag 24 januari

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje. Van 16.30 tot 19.00 uur samen eten (koken). Drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Richard Groenendijk in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Richard Groenendijk verzorgt op donderdag 24 en vrijdag 25 januari om 20.15 uur zijn voorstelling Om Alles in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Hij ontziet niets of niemand en vooral zichzelf niet. Entree bedraagt €23,71 / €24,21. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Bijbelquiz in de Elthetokerk in Alblasserdam
20:30, Alblasserdam, Elthetokerk. Op donderdag 24 januari wordt om 20.30 uur in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 te Alblasserdam de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap gespeeld. De Alblasserdamse bijbelquiz begint om 20.30 uur. Om 19.30 uur is er eerst een viering in het kader van de Week van Gebed en aansluitend is er koffie en thee. Om 20.30 uur zal de quiz beginnen. Inloop voor alleen de quiz is vanaf ongeveer 20.15 uur. Toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap. Aanmelden kan als team met vier personen of individueel. Ook ter plaatse kunnen er teams gevormd worden. Publiek is ook welkom. Aanmelden kan bij dominee Hester Radstake via radstake@elthetokerk.nl of 078-6912690.

vrijdag 25 januari

Richard Groenendijk in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Richard Groenendijk verzorgt op donderdag 24 en vrijdag 25 januari om 20.15 uur zijn voorstelling Om Alles in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree bedraagt €23,71 / €24,21. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 26 januari

Arie & Silvester in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Arie & Silvester verzorgen op zaterdag 26 januari vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Arie en Silvester zijn terug met de voorstelling Wie­? Na jaren weer samen op de planken met fijn oud materiaal. Flink afstoffen en een nieuwe jas er omheen. De heren gaan te keer als nooit tevoren. Inhoud wordt vakkundig plat gestampt, theaterwetten met vuile voeten getreden en nuance keihard kapot gebeukt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: oude wijn door oude zakken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Entree bedraagt €23,66 / €22,16. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

The Bleaks in Het Wapen
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Spijkerjassenrock, lyrische meezingers, foute dansklappers, en rammende kneiterhits. Dat is kort samengevat het repertoire van The Bleaks. Zij treden op zaterdag 26 januari vanaf 21.00 uur op in het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24. Deze vierkoppige band knalt al tien jaar lang in één show alle hits van de jaren 60 tot nu. Entree bedraagt 4 euro voor leden van vestzaktheater Biggelmee en 8 euro voor ieder ander.

zondag 27 januari

Eén voor één dienst over levend water
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 27 januari vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Thema is 'Water uit de Elim bron'. De plaatsnaam Elim betekent 'Grote bomen' en is volgens de bijbel de naam van een oase met twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen. Max van Dam zal spreken over de bron met levend water. Na afloop is er koffie en thee voor de bezoekers.

dinsdag 29 januari

Nieuwjaarsbingo in Pand 83
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Nieuwjaarsbingo, waarbij prijzen zijn te winnen. Daarnaast tot 16.30 uur een inloop voor koffie, thee en een praatje.

donderdag 31 januari

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Tot 16.30 uur inloop voor koffie, thee en een praatje.

Jeroen van Merwijk met Lucky
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jeroen van Merwijk treedt op donderdag 31 januari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Ppaenrecht met zijn programma Lucky. Jeroen van Merwijk is de ongekroonde koning van het uitgestelde afscheid. Al twee keer zei hij de planken vaarwel, al twee keer kwam hij op zijn schreden terug. Dat vinden we jammer, maar we snappen het wel: de tournee met Harrie Jekkers introduceerde Van Merwijk bij een heel nieuw publiek. Lucky is zijn nieuwe theaterleven. Want Lucky zegt: Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij. De tijd is rijp voor Lucky. We zijn erg benieuwd.
Entree bedraagt €19,54 / €18,04. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 1 februari

Nachtwandeling voor scholieren en hun ouders
18:30, Alblasserdam, Scouting. Scouting Alblasserdam verzorgt op vrijdag 1 februari een spannende nachtwandeling door Alblasserdam. Deelnemers kunnen zich op de avond zelf aanmelden bij Scouting Alblasserdam aan de Savornin Lohmanweg 40A. Vertrek is tussen 18.30 en 19.00 uur. Tocht door de schemering Deze tocht door de schemering is één van de vijftig activiteiten uit het natuurpaspoort dat alle basisschoolleerlingen in Alblasserdam in oktober vorig jaar ontvingen. Aan de nachtwandeling kunnen zij met hun ouders meedoen.
Sterrenwijzer Schoenen of laarzen die vies mogen worden en een zaklamp zijn onmisbare attributen. De deelnemers krijgen een sterrenwijzer mee. Hierin kunnen zij onderweg de sterren opzoeken die aan de hemel staan. Warme chocolademelk en een kampvuur om na afloop marshmallow te roosteren, maken de wandeling compleet. Organisatoren zijn het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team), de Natuur BSO en Scouting Alblasserdam.

zaterdag 2 februari

Bertolf in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Na het duet met Kasper van Kooten en de successen met Her Majesty komt de allerbeste singer/songwriter van Nederland gewoon met zijn eigen bandje: Bertolf. Op zaterdag 2 februari vanaf 20.15 uur zijn ze te zien in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. In Soelaas onderzoekt hij waarom hij eigenlijk liedjes schrijft. Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? En hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon? Al zingend, spelend en vertellend probeert hij soelaas te bieden, op zoek naar schoonheid en troost. Bertolf speelt muziek van zijn nieuwste album, de mooiste liedjes van zijn vorige platen en songs van zijn muzikale helden. Regie: Diederik van Vleuten.
Entree bedraagt €20,57 / €19,07. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 3 februari

Femke Krist met Benjamin de Beer
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Femke Krist en andere spelers verzorgen op zondag 3 februari vanaf 14.30 uur de kindervoorstelling Benjamin de Beer in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Benjamin is een ijsbeer die met zijn ouders moet vluchten omdat de ijskap, waarop zij wonen, smelt. Na een barre tocht over zee komen ze bij het bos van de bruine beren. Maar die zitten niet echt te wachten op die witte beren. Is er een plek waar ze wel welkom zijn? Deze actuele en kleurrijke musical zit vol met liedjes en is gebaseerd op een boek van Herman van Veen, die ook een tiental liedjes voor deze theatervoorstelling schreef. Vanaf 4 jaar. Entree bedraagt €14,40 / €12,90. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 6 februari

Bijbelstudie over Gods wet door Esther Noordermeer
20:00, Alblasserdam. Jozua. 'Duidelijkheid over Gods Wet' is het thema van twee studieavonden die door Esther Noordermeer gegeven worden.
Er bestaan veel misvattingen onder christenen bij het interpreteren van diverse teksten over de wet. Esther zal ingaan op de vraag: 'Welke betekenis heeft de Tora voor christenen?' Haar speerpunt is het uitleggen van de Bijbel in zijn oorspronkelijke context met het doel dat gelovigen de Bijbel beter gaan begrijpen.
Esther is onder andere bekend van haar boeken 'de Hemelse voedselbank' en 'Vrij van de wet?' en is een veelgevraagd spreker in het hele land.
Iedereen is van harte uitgenodigd, de eerste avond is op woensdag 6 februari, de tweede volgt op woensdag 6 maart. De avonden beginnen om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur inloop met koffie in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4 te Alblasserdam. Voor meer informatie over de bijbelstudie, zie ook www.jozua-ega.nl.

donderdag 7 februari

Van der Laan & Woe met Pesetas
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Van der Laan & Woe verzorgen op donderdag 7 februari Pesetas in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Van der Laan & Woe gaan met Pesetas terug naar de tijd waarin de wereld nog overzichtelijk was: leuke, valse romantiek in de trant van 'vroeger was alles beter' in scherpe sketches. Ze doen dit aan de hand van een oude vertrouwde Nokiaringtone. Als je 'm hoort, weet je het gelijk. Van der Laan & Woe fileren speels en genadeloos de hedendaagse mens.
Pesetas is alweer de zesde voorstelling van Jeroen Woe en Niels van der Laan. Entree bedraagt €23,15 / €21,60. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 8 februari

Leoni Jansen & Govert Schilling in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Leoni Jansen & Govert Schilling komen op vrijdag 8 februari naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met hun voorstelling Starry, Starry Night.
Als er ook maar iets over sterren of de ruimte in het nieuws is, komt wetenschapsjournalist Govert Schilling uitleggen hoe dat zit. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek en heeft onderhand een bed in de DWDD studio's staan. Leoni Jansen is ook gefascineerd door de sterren. Samen maakten ze Starry, Starry Night, een oerknal van een theatercollege met muziek waarin fascinerende verhalen over het universum worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel.
Entree: bedraagt €19,00 / €17,50. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 9 februari

Uitvoering rondom Robert Long in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Maaike Widdershoven en anderen komen op zaterdag 9 februari om 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met de voorstelling De Dag Dat Ik Robert Long Ontmoette.
Robert Long zou dit theaterseizoen 75 jaar zijn geworden en dat is een mooi moment om zijn liedjes weer te laten horen. Natuurlijk was het nog mooier geweest als Robert zijn liedjes zelf had gezongen, maar dit is een schitterend alternatief: vier geweldige solisten die in staat zijn om zijn liedjes weer op een eerlijke en verrassende manier tot leven te brengen: Maaike Widdershoven (bekend van onder andere The Sounds Of Music en Aspects Of Love), Wil van der Meer (Dr. Tinus, Kinderen Geen Bezwaar), Julia Herfst (Telkens Weer Het Dorp, Eline Vere) en Roberto de Groot (Jeans, Billy Elliott, Evita).
Alle vier hebben ze Robert ook echt ontmoet op een dag in hun leven en dat heeft een blijvende indruk op hen gemaakt. Daarover vertellen ze in de voorstelling grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen en ze zingen bekende en ook nog onbekende liedjes, prachtig gearrangeerd en uitgevoerd door een combo onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt. Een wonderschoon eerbetoon aan een groot artiest!
Entree bedraagt €28,30 / €26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.