Heren 1 DES '72 pakt volle winst

papendrecht • Na het onverwachte verlies van vorige week pakte het eerste herenteam van DES '72 in de nieuwe sponsorkleding van Rijnmond Logistics B.V. uit Papendrecht de volle winst tegen Olympus '72.

De eerste helft lieten de heren zich verleiden tot het trage tempo van hun tegenstander. De tweede helft verliep tegenovergesteld. Door de bal snel rond te spelen kon de tegenstander het niet meer bolwerken en liepen de heren uit naar een eindstand van 30-12. Dames midweek speelde een lastige wedstrijd tegen Ventura uit Schiedam. Zij verloor na de winst van vorige week met 16-6. De heren midweek doet het dit zaalseizoen uitstekend. De altijd lastige uitwedstrijd tegen Snelwiek uit Rotterdam werd terecht gewonnen met 23-19. Door dit resultaat staat dit team samen met Quintus uit Kintsheul eerste in hun poule.

Wiekslag zwemt goed

alblasserdam • De zwemploeg van ZPC Wiekslag heeft zaterdag 19 januari heeft zaterdag goed gezwommen in Gorinchem.

Jens Schouten zwom op de 200 vlinderslag voor de heren naar de finale met een persoonlijk record van maar liefst ruim 17 seconden. Wesley Scheepsbouwer had geen persoonlijk record nodig om makkelijk de gouden medaille te veroveren. Vervolgens zwommen de dames een 400 wisselslag met in als beloning een ticket voor de finale 200 wissel. Isabel Scheepbouwer zwom zowel in de voorronde als in de finale een persoonlijk record en won ook nog eens een gouden medaille. Ook Evi Bol won een gouden medaille en Eva Bot een bronzen medaille. Julia Kruithof was tijdens de 200 vrij voor de dames bijna 16 seconden sneller dan ze ooit had gezwommen. Ze behaalde het pr van de dag en een bronzen medaille.