• De turners van KDO.
• De turners van KDO.

Uitstekend begin voor KDO-turners

alblasserdam • De jongens van de KDO jongensselectie hebben zaterdag 19 januari negen medailles veroverd tijdens de districtswedstrijd van Zuid-Holland.

Nilton Cetin kwam uit in de leeftijdscategorie pupil in de 3e divisie. Zijn prachtige rekoefening, die de jury versteld stond staan, was het hoogtepunt. Hier behaalde hij de maximale punten en een bonus waardoor hij 20,65 punten behaalde. Een score die nog nooit door één van de andere turners van KDO behaald is. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, turnde hij ook op sprong nog een zeer goede oefening. Zowel de aanloop, de insprong, zijn hoogte van de sprong en zijn landing waren perfect. Ook hier turnde hij een score van boven de 20 punten. Met uiteindelijk een score van 111,5 punten pakte hij het goud. Hij won met 11,5 punten van de nummer 2.

In de derde wedstrijdronde had KDO meer turners. In de 3e divisie pupil turnde de turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp, Benjamin Venema, Pablo Labrijn en Robin Kannegieter. Jonathan Pel kwam uit in de 4e divisie jeugd. Alsof er niets veranderd is ten opzichte van vorig jaar, turnde Joshua en Jeftha zich weer naar de 1e en 2e plaats. Ongelooflijk knap omdat ze dit jaar een veel hoger niveau turnen. Jeftha had zelfs zo'n perfecte sprong dat hij 19,850 als score behaalde. Dit is maar 0,150 verwijderd van de maximale score. Lucas Kanters, Niels ver A, Mike Wander en Imre Naaktgeboren turnde in de categorie junior 1 4e divisie. Zowel het goud (Lucas), als het zilver (Niels), als het brons (Mike) was voor KDO. Op de foto: bovenste rij: Imre, Kevin, Sam, Lucas, Mike, Niels, Jonathan. Onderste rij: Robin, Benjamin, Joshua, Jeftha, Pablo.