Lekkerland baalt van late tegengoal

nieuw-lekkerland • Je kunt nog zo leuk gevoetbald hebben, als je één minuut voor tijd een 2-1 voorsprong ziet vervagen naar een 2-2 gelijkspel, dan baal je. "Klopt als een bus", erkende Nieuw-Lekkerland trainer Maarten van Gastelen meteen na de 2-2 deling met middenmoter Almkerk. Lekkerland begon sterk en had na ruim een half uur via doelpunten van Lennert de Vries een keurige 2-0 voorsprong te pakken. Vlak voor rust kwam Almker door zwak verdedigen van de groen-witten op 2-1. Na de pauze had Lekkerland, dat geen beroep kon doen op zijn geblesseerde middenvelder Tom Versluis, opnieuw het beste van het spel, maar verzuimde men de 3-1 te maken. Van Gastelen: "Toen we vlak voor tijd een corner mochten nemen, dacht ik echt dat de buit wel zo'n beetje binnen was. Met de klok in het achterhoofd neem je zo'n bal kort en probeer je lang in balbezit te blijven. Juist daar ging het mis met de 2-2 als uitvloeisel. Echt zonde."

Papendrecht breekt met foute traditie

papendrecht • De laatste jaren maakte Papendrecht er een gewoonte van om het eerste duel na het winterreces met een nederlaag te beginnen. Zaterdag werd met die foute traditie gebroken. De roodzwarten versloegen in eigen huis het laaggeklasseerde Zwaluwe met 4-1.De ruime overwinning op het elftal van trainer Vincent de Klerk (oud-speler van vv Papendrecht) kwam zeker niet tot stand door oogstrelend voetbal. Integendeel: Papendrecht was in niets de formatie die vóór de winterstop zo vaak oogstrelend voetbal had laten zien. De met een samenraapsel van voornamelijk twee elftalspelers en jeugdige talenten voetballende gasten kwamen na 26 seconden (!) zelfs op voorsprong na defensief geklungel bij Papendrecht. Vervolgens duurde het tot de 26e minuut eer de thuisclub via Stephan Bravenboer wat terug kon doen. Na de pauze bezorgde Djerrel Saffignani Papendrecht de 2-1. Daarmee was het verzet van de gasten gebroken. Zonder groots te spelen duwde Papendrecht vervolgens door naar 3-1 (een frommelgoal van de voet van Jearlon Martina) en 4-1 (een kopbal van Stephan Bravenboer).