Onderscheiding voor H. de Lange

nieuw-lekkerland • H. de Lange uit Nieuw-Lekkerland heeft op woensdagavond 16 januari een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde tijdens de korpsavond van de vrijwillige brandweer van Nieuw-Lekkerland in de kazerne aan de Planetenlaan 78 in Nieuw-Lekkerland (zie de foto hierboven).
H. de Lange is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus, werkzaam bij de luchthavenbrandweer van Rotterdam The Hague Airport, is van 1990 tot 2019 lid van de vrijwillige brandweer Molenwaard, post Nieuw-Lekkerland (Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid). De Lange was tevens bestuurslid van de personeelsvereniging en onder andere medeorganisator van de regionale pubquiz en het regionale brandweervolleybaltoernooi.


Investeren in zonnepanelen nog steeds mogelijk

papendrecht • Voor inwoners en ondernemers is het nog steeds mogelijk om te investeren in de zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht. Van de 710 geplande panelen zijn er nu ruim 250 gekocht.

Er zijn dus nog ruim 450 panelen beschikbaar. Donderdag 24 januari om 19.30 uur wordt een informatieavond gehouden over de aanschafmogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.
Bij particulieren kunnen woningeigenaren, huurders en appartementseigenaren in een VvE meedoen. Ook zakelijke aansluiting kunnen meedoen, zoals ondernemingen, verenigingen, Verenigingen van Eigenaren en kerken. Kortom: iedereen met een kleinverbruiksaansluiting voor elektriciteit kan meedoen als zij wonen of gevestigd zijn binnen het zogenaamde postcoderoos-gebied rondom dit dak.
Een paneel kost 350 euro. Deelnemers worden lid van burgercoöperatie Drechtse Energie. De coöperatie regelt alles en zorgt voor aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen. Deelnemers korting op hun energiebelasting een deel van de opbrengsten van de energieverkoop. Het project start in Papendrecht dit voorjaar als er voldoende panelen zijn verkocht. Voor meer informatie: www.drechtsestromen.net/zon.