Arie Slob bij Alzheimer Café

papendrecht • Op donderdag 31 januari wordt weer Alzheimercafé gehouden in Papendrecht.

Bezoekers kunnen die avond, die gehouden wordt in De Waalburcht, in gesprek met Arie Slob, voorlichter en trainer van Alzheimer Nederland. Het zal gaan over dementie in het algemeen en Alzheimer in het bijzonder. Wat doet het met je als je hoort dat er sprake is van Alzheimer? De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de spreker en aan elkaar. Aanvang is om 19.30 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie: s.joemai@bwi-papendrecht.nl of 078-6154741.


Computercursussen

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting biedt 55-plussers in het eerste halfjaar van 2019 de mogelijkheid om een aantal computercursussen te volgen. Deze vinden plaats in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland. Het gaat om een basiscursus Windows 10 voor beginners: gedurende zes dagdelen in februari en maart, te weten: 4, 11 en 18 februari en 4, 11 en 18 maart. Tijdstip: van 09.00 tot 12.00 uur op de maandagmorgen. Het cursusgeld bedraagt 80 euro inclusief boek. Daarnaast is er een vervolg/opfriscursus: gedurende zes dagdelen in maart en april, te weten: 4, 11, 18 en 25 maart en op 1 en 8 april. Tijdstip: op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Het cursusgeld bedraagt 60 euro. Verder is er een cursus internet/email en een cursus fotobewerking/fotoalbum maken.

Voor inschrijven en/of inlichtingen kan men zich wenden tot de L.& N. Smit 's Stichting, 's ochtends van 09.00 tot 12.00 uur aan de balie of via telefoonnummer 0184-689360.


Meezingen met Praise Him

drechtsteden • Tijdens haar Passieconcert op zaterdag 13 april in de Bethelkerk te Zwijndrecht zal het christelijk gemengd Drechtstedenkoor Praise Him de cantate Portraits in Grace van Joseph M. Martin uitvoeren. Deze cantate beweegt zich door het buitengewone leven van Christus en vertelt het verhaal van zijn daden van liefde en verlossende geschenk aan de wereld. Wie het leuk lijkt om aan dit project mee te werken, is vanaf donderdag 24 januari welkom de repetities bij te wonen. Deze vinden plaats in de Andreaskerk aan de J.v. Heemskerckstraat 19 te Dordrecht. De kosten van deelname bedragen 15 euro. Aanmelden kan via info@praisehim.nl.


Vier exposities

regio • Diverse kunstenaars tonen tot half april hun kunstwerken op diverse locaties in de regio.

Ada Blok exposeert met haar schilderijen in 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland. De tentoonstelling met herkenbare vorstellingen is dagelijks te bezoeken. Susanne Spoor uit Meerkerk exposeert in de Strevenaer in Streefkerk. Zij is werkzaam als grafisch vormgever en laat in haar werken zien hoe je gevormd wordt, emoties en groei in het leven. Deze expositie is te bezoeken in overleg. Teuny Bakker exposeert met textiel en diverse handwerktechnieken in de Schaapskooi in Ottoland, die van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend is. Eefke Vel Tromp exposeert haar schilderijen in zalencentrum De Parel aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: www.goedgezien-goedbekeken.nl.