Afbeelding
Foto: Cees van der Wal

SIMAV heeft NLdoet-klussen

regio • Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart worden er weer veel handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet van het Oranjefonds. De grootste vrijwilligersactie van Nederland blijkt jaarlijks een enorm succes.

Ook dit jaar is molenstichting SIMAV van de partij. Bij een aantal molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden staan snoeischaren, hamers en verfkwasten gereed om gebruikt te worden. Aanmelden kan de website van het Oranjefonds: www.nldoet.nl.


Home-Start zoekt vrijwilligers

regio • Het project Home-Start van Humanitas zoekt vrijwilligers.

Mannen en vrouwen tussen de 20 en 75 jaar die ervaring met opvoeden hebben en een steuntje in de rug willen bieden aan ouders met kinderen, kunnen zich aanmelden.

"Als vrijwilliger ben je een vriendschappelijk contact voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning, gaat een gezin weer op eigen kracht verder", aldus een persbericht van Humanitas.

Door Home-Start worden vrijwilligers goed begeleid. Zij krijgen een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er start een nieuwe training op 1 februari 2019. Voor meer informatie of aanmelding: Anja de Kok via 06-30565381 of a.dekok@humanitas.nl.