• Het team van de Nieuw Leven Gemeente
• Het team van de Nieuw Leven Gemeente Foto: Aangeleverd

Open deur bij Nieuw Leven Gemeente

alblasserdam • God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf; dat uitgangspunt staat centraal bij de Nieuw Leven Gemeente in Alblasserdam. Zeker zo belangrijk: de gemeente is niet alleen op zondag, maar ook doordeweeks een gemeente. De zondagse bijeenkomsten in De Poort gingen onlangs van start.

Initiatiefnemer van deze nieuwe christelijke gemeente is, samen met José Morin, Fausto Tumolo. De Alblasserdamse ondernemer is al jaren actief als evangelist, oudste en spreker. "Maar in de gemeenten waar ik toe behoorde bleef het gemeente-zijn grotendeels beperkt tot de zondag, terwijl ik geloof dat je als broeders en zusters de hele week op elkaar betrokken moet zijn. Meerdere gemeenteleden hadden diezelfde overtuiging. Een bestaande gemeente omvormen is moeilijk, omdat daar gebruiken en gewoontes zijn die al jarenlang gelden. Nieuwe wijn moet je in nieuwe zakken doen. Daarom zijn we enkele maanden geleden begonnen om in mijn bedrijfspand op zondag samen te komen."

Dat ging goed en het besluit werd genomen om een nieuwe gemeente het licht te doen zien: de Nieuw Leven Gemeente. Onderdak werd gevonden in De Poort, een gebouw vlakbij de Oude Torenbrug. Uitgangspunt is nadrukkelijk niet een complete set aan regels en voorschriften. "Elkaar bemoedigen en steunen, dat staat centraal", licht Tumolo toe. "Onze missie is het invulling geven aan het grote gebod uit de Bijbel: heb God lief boven alles en je naaste als jezelf. Als discipelen van Jezus willen we Zijn voorbeeld navolgen. We zijn gericht op Hem en geven handvatten hoe Zijn boodschap in het dagelijks leven toe te passen. Samen willen we mensen dichtbij God brengen. De onderlinge liefde is daarbij een belangrijke pijler. Zonder die liefde is alles wat we doen zinloos."

Die vrijheid wil niet zeggen dat er geen structuur. De bijeenkomsten op zondag, die om 10.30 uur beginnen, kennen een vaste invulling. "We zijn daarin redelijk traditioneel. Na het zingen van liederen, met name uit Opwekking, is er een verkondiging. Er is tijd voor gebed en aanbidding en na afloop is er gelegenheid om samen na te praten."

Alblasserdam heeft al een uitgebreid aanbod aan christelijke gemeentes, maar Fausto Tumolo ziet dat niet als een bezwaar. "Er zitten op zondag meer mensen thuis dan er naar de kerk gaan. Veel kerken zijn er niet op gericht om niet-kerkelijke mensen te ontvangen, terwijl dat vanzelfsprekend zou moeten zijn. Wij zijn een open gemeente, waar je als buitenstaander warm wordt ontvangen. Het is een extra deur die in Alblasserdam opengaat om mensen kennis te laten maken met de Bijbelse boodschap van verlossing door Christus."


q www.nieuwlevengemeente.nl

Geurt Mouthaan