Club Just 4 me in Papendrecht

papendrecht • In Papendrecht start begin februari Club Just 4 me voor jongeren met een speciale broer of zus.
Just 4 me is een club voor jongeren van twaalf tot zestien jaar die een broer of zus hebben met een beperking, ziekte of autisme. Tijdens de club leren de jongeren op een leuke manier, door middel van activiteiten en het delen van ervaringen, dat zij niet de enige zijn die een bijzondere thuissituatie hebben en dat bepaalde gevoelens heel normaal zijn.
De jongeren komen zes keer bijeen op 5, 12 en 19 februari en 5, 12 en 19 maart 2019 van 19.00 tot 20.30 uur. De club vindt plaats in Lokaal76 aan het Westeind 76 in Papendrecht. Deelname aan de club is gratis. Voor meer informatie of aanmelding: info@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.


Duurzaam boodschappen doen

papendrecht • Onder de titel 'God in de supermarkt' geven Alfred Slomp en Arjan Schoonhoven op dinsdag 12 februari een workshop in de Morgensterkerk over duurzaam boodschappen doen. De workshop verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.
De workshop begint om 20:00 uur (vanaf 19.30 uur koffie/thee). De Morgensterkerk is te vinden aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. Voor meer informatie of aanmelding: Ruth van Stam via r.n.vanstam@hetnet.nl.


Week van Gebed

nieuw-lekkerland • 'Recht voor ogen' is het thema voor de Week van Gebed die in de week van 20 tot en met 27 januari gehouden wordt voor de eenheid van de christenen. In Nieuw-Lekkerland organiseert Keerpunt, het samenwerkingsverband van vijf kerkgenootschappen dan vijf gebedsbijeenkomsten.
Het thema haakt aan op de oproep om 'recht te zoeken' in het bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit.
Bidden kan op maandag 21 januari in de Gereformeerde Ontmoetingskerk; dinsdag 22 januari in de Hervormde gemeente Maranatha; woensdag 23 januari in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt De Hoeksteen; donderdag 24 januari bij de Vrije Baptistengemeente in de Maranathakerk; en vrijdag 25 januari in de Hervormde gemeente Kinderdijk-Middelweg, Rehoboth. Aanvang telkens om 19.30 uur.


Actie tegen overlast fietsen De Meent

papendrecht • Politie, winkeliers en het gemeentebestuur van Papendrecht willen een einde maken aan het stallen van fietsen in en rondom de passage in winkelcentrum De Meent.
'Vooral de fietsen die pal voor de etalages worden neergezet, zijn een doorn in het oog', meldt de politie op de Facebookpagina Politie Papendrecht. 'Ook het aantal fietsendiefstallen is de afgelopen tijd enorm toegenomen.'
De fietsen krijgen daarom de komende tijd een label waarop naar de fietsenstalling aan de Veerpromenade wordt verwezen.