CKC verstevigt koppositie

alblasserdam • Het eerste team van CKC Kinderdijk heeft zaterdag de koppositie verstevigd door de uitwedstrijd tegen ODO met 10-16 te winnen.
Kinderdijk had zeker in het begin veel moeite met het slome spel van de tegenstander. Gelukkig lieten ze zich niet constant van de wijs brengen. De ploeg liep gestaag uit naar 2-5 na 10 minuten en een 5-9 ruststand. Dat beeld zette zich in de tweede helft voort. Drie minuten voor tijd kwamen er vijf (!) wissels in bij Kinderdijk. Stijn Vlieg en Lars Breedveld van A1 mochten ook hun minuten pakken. Na 10 seconden scoorde Lars de 10-16. Zijn eerste doelpunt in het eerste elftal. Dit was ook gelijk de eindstand.

Smash '66 wint van Phoenix

alblasserdam • Smash '66 heeft zaterdag in Zaltbommel de eerste volleybalwedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Phoenix, gewonnen.
De dames van Smash staan een stuk hoger geklasseerd in de poule, maar in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen, had Smash moeite met de lengte, en dus het sterke blok van het team uit Zaltbommel. Mede dankzij de uitstekende vorm waarin spelverdeelster Britt van den Boogaard verkeert, won Smash de eerste set met 25-18.
De vele scores Tabitha Zanen in de tweede set vielen op. Deze set werd gewonnen met 25-14. De derde set was het verzet gebroken aan de kant van Phoenix: 25-18. De laatste set was een kopie van de derde set, ook deze set werd met overmacht gewonnen door de dames uit Alblasserdam, 25-16. Zo konden er 5 punten bijgeschreven worden en daardoor stijgen de dames van Smash naar plaats 2 in de 1e klasse B.

Veel records voor zwemmers De Geul

papendrecht • In Sportcentrum Papendrecht hebben de zwemmers van De Geul uit Papendrecht zaterdag afgelopen zaterdag veel persoonlijke records gezwommen tijdens de tweede ronde gezwommen van de Nationale Zwemcompetitie.
De Geul komt uit in de nationale C-klasse en handhaving in deze klasse is het doel voor dit seizoen. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Lois van Valen, die op de 200 rug in de categorie meisjes jeugd maar liefst 41 seconden van haar beste tijd afhaalde.
De wedstrijd begon met een 4x100 vrij estafette voor jongens junioren 4 en Brandon Groeneveld, Dylan Groeneveld, Tjomme de Tender en Aaike de Tender zetten meteen de toon door het goud te pakken. De volledige lijst met uitslagen is terug te vinden op www.klaroen.nl onder het kopje sport.

Puike tweede ronde voor Wiekslag

alblasserdam • De zwemmers van Wiekslag hebben zaterdag in zwembad Blokweer goed gepresteerd tijdens de tweede van een serie van vier competitiewedstrijden.
Wiekslag zwemt op het derde landelijke niveau, de B klasse, en zwemt met acht verenigingen in poule 4. Na vier wedstrijden promoveren de vier poulewinnaars en de twee tijd snelste. Wiekslag staat na deze ronde op een tweede plaats en doet volop me voor promotie.
Ryan de Laat en Wesley Scheepbouwer zwommen op de 100 school een pr van respectievelijk 2 en 5 seconden. Kees Wassenaar tikte op de 100 vrij 7 seconden sneller aan. De volledige uitslag staat op www.klaroen.nl onder het kopje sport.