• David Ferenc.
• David Ferenc. Foto: aangeleverd

Clean Car Care: je auto weer als nieuw

alblasserdam • Clean Car Care in Alblasserdam heeft het aanbod uitgebreid met het schoonmaken van auto's en bedrijfswagens. Vader Karel en zoon David Ferenc zorgen ervoor dat de vierwielers, hoe vuil ze ook zijn, als nieuw weer teruggaan naar de eigenaar.

De jarenlange ervaring van Karel Ferenc ligt in de schoonmaakbranche; Clean Car Care is producent en leverancier van autoreinigingsproducten. Die kennis combineert hij met de met zijn zoon gedeelde liefde voor auto's. "Een ideale mix", lachen ze. "We vinden het elke keer weer een uitdaging om een auto die hier vies en vuil wordt binnengereden tot in alle hoekjes weer schoon te maken."

Daarbij maken ze gebruik van zelf ontwikkelde schoonmaakproducten. "Die verkopen we ook aan autopoetsbedrijven en winkelketens. Een aantal hiervan is honderd procent duurzaam, zonder chemische toevoegingen. Door ons hierin te verdiepen, zijn we inmiddels specialisten op het gebied van het schoonmaken van auto's." Voor de goede orde: je voertuig een opfrisbeurt laten geven bij Clean Car Care is wat anders dan hem even door de wasstraat halen. Karel en David Ferenc zorgen voor maatwerk. "Na het maken van een afspraak kijken we in overleg hoe vies de auto is, wat er precies moet gebeuren en geven we aan welke prijs daaraan vastzit. Alles is mogelijk: van een compleet pakket waarbij de auto van top tot teen wordt gereinigd tot het weghalen van een vlek in de bekleding."

Een goed voorbeeld is de camper die beneden in het bedrijfspand aan de Kleine Beer staat. "Dit is een grote klus, waar we zo'n vier dagen mee bezig zijn", vertelt David. "De eigenaar heeft hem gekocht van iemand die erin rondreed, erin rookte, maar weinig tot niets aan het onderhoud deed. Ik heb er al heel wat emmers met zwart geworden water uitgehaald, maar straks rijdt hij weer als nieuw de deur uit."

Ze vertellen er enthousiast. Waar de wasbeurt van een auto niet voor iedereen een hobby is, genieten zij ervan om daarmee aan de slag te gaan. Met een lach: "Hoe viezer, hoe beter. Het is mooi om te zien hoe groot het verschil is tussen hoe ze hier aankomen en hoe ze hier als nieuw weer wegrijden."


q www.cleancarcare.nl